KaKe-Tallinna-risteily pe 18.11.2011

eckero_line.jpg
eckero_line.jpg

Kaupunginosien kehittäjäverkosto on järjestämässä  päiväristeilyä Tallinnaan perjantaina 18. marraskuuta 2011. Tavoitteena on keskustella tekeillä olevan KaKe3-kirjan teemoista ja hakea vaikutteita vuoden 2012 toiminnalle. Myös kaikki KaKen diggaajat ja hengailijajäsenet ovat tervetulleita risteilylle.

Kulunut syksy on ollut hektinen. Uusia uria avaavia kaupunkitutkimuskirjoja on ilmestynyt useita. Uudet ajattelumallit ovat muuttumassa paikoin myös käytännöiksi; tosin vielä enemmänkin tulevaisuuden lupauksina kuin vaikuttavana todellisuutena.

Vielä vuosi sitten ei puhuttu paljoakaan verkostokaupungista, arvoverkoista tai mikro- ja makromaailman systeemeistä aluetyössä. Kulttuuriporukat ovat puolestaan käyneet haukkomassa henkeään Ranskan Lyonissa, jossa kulttuuri ja taide on elimellisesti nivottu kaupunginosien kehittämiseen ja paikallisyhteisöjen sosiaaliseen kiinteyttämiseen.

Syksyn kirjoissa on ollut pamflettimaisia piirteitä. Tätä linjaa on hyvä jatkaa. Aineksia Kaupunginosien Kehittämisverkoston (KaKe) kolmannen kirjan työstämiseen on nyt runsaasti. Muun muassa edellä mainitut teemat ovat nousemassa seuraavassa KaKe- kirjassa näkyviksi.

Matkan tarkoitus on lisätä vuorovaikusta kirjoittajien välillä ja hakea (ehkä) myös yhteisiä visioita.

Matka tehdään Eckerö Linella, joka lähtee Länsisatamasta klo 8.00
Perillä Tallinnassa ollaan klo 11.00.

Takaisin laiva lähtee klo 17 ja on Helsingissä klo 20.30.
Varaamme kimppahytin tavaroille ja levähdyshetkiä varten.

Matkaa varten verkostollamme ei ole budjettia, joten jokainen joutuu ikävä kyllä kustantamaan ja myös varaamaan reissunsa itse.

Varaus käy helpoimmin netistä: http://www.eckeroline.fi/. Selvittäkää myös mahdolliset alennukset.

Ainakin akavalaisille päiväristeily maksaa 17 € jos tuotekoodiksi laittaa: JASEC. Jäsenkortti pitää esittää lähtiessä sataman tiskillä.

Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee mukaan!

Ari Tolvanen, gsm 0400 876 433
Saeeda Marjala, gsm 050 300 3474

Ruohonkärjillä on myös oma Facebook-keskustelusivusto.