Kake tekee työryhmäehdotuksen kaupunkitutkimuksen päiville

Kaupunginosien kehittäjäverkosto eli KaKe kokoontuu tiistaina 16.1.2018 klo 17 Helsingin yliopiston Tiedekulmassa (Yliopistokatu 4) muotoilemaan työryhmäehdotusta Kaupunkitutkimuksen päiville 3.-4.5.2018. KaKen työryhmän teema koskee kaupunginosia ja siinä on mahdollista arvioida muun muassa lähiöohjelman tai -projektin opetuksia vuosilta 1996-2017. Lisäksi työryhmässä käydä keskustelua toimijuudesta asuinalueella sekä uskomuksista asuinalueiden kehittämisestä. Siinä on mahdollista esittää näkemyksiä viime aikojen osallisuuskeskustelusta. Työryhmähaku päättyy pe 19.1.2018.

Ohessa muistutukseksi viime KaKen glögitapaamisen 22.12.2017 keskustelun taustamateriaalia:

a. Osallisuusajattelu ja osallisuusmallit. Arvioidaan kaupungin osallisuuskäsitystä ja miten se asemoituu mm. Eeva Luhtakallion ja Maria Mustrannan kirjaseen Demokratia suomalaisessa lähiössä (Into).

Luhtakallio kertoi tutkimuksistaan myös radiossa (Lähde ja Hämäläinen: Suomen ihme).

b. Helsingin alueellisen kulttuurityön mallin jäsennys. Pilotin ympärillä on pidetty erilaisia tapaamisia ja mallia on jalostettu eteenpäin. Olisiko mallinnuksista hyötyä myös muille vastaaville kumppanuushankkeille?

Nähdään taas Tiedekulman kahvilan aulassa!

Tilaisuus on avoin, kutsu kaverisikin!

LISÄTIETOJA
Tiedekulmassa (Yliopistonkatu 4) 

Kaupunkitutkimuksen päivät

Eeva Luhtakallio & Maria Mustranta (2017) Demokratia suomalaisessa lähiössä 

Lähde ja Hämäläinen: Suomen ihme 

”Kuvaukset lähiöasukkaiden osallistamisesta ovat tragikoomisia” – Raportti demokratiasta suomalaisessa lähiössä kouraisi syvältä ex-kaupunkipäättäjä Pekka Sauria