KaKe testaa yleiskaavapeliä ke 6.3 klo 17-19

pdf

Kaupunginosien kehittäjäverkosto eli KaKe kokoontuu pitkän joulutauon jälkeen keskiviikkona 6.3.2013 klo 17-19 Oulunkylän seurahuoneella (Larin Kyöstin tie 7). Tapaamisen teemana on ”yleiskaavapeli”, jolla tarkoitetaan yleiskaavan syntymiseen tarvittavaa tiedonrakentamisprosessia. Tilaisuudessa analysoidaan yleiskaavapeliä ja käydään lävitse pelin kulkua ja toimijoiden toiminnan järkeilyn lähtökohtia. Lisäksi tilaisuudessa käydään lävitse yleiskaavan asiasisältöjä eli ”substanssia” sekä juuri julkaistua metropolihallinnon esiselvitystä ja sen vaihtoehtojen vaikutuksia Helsingin kasvumahdollisuuksiin ja kehitykseen.

Yleiskaavan kansalaisosallistumisen haasteena on makro- ja mikrotasojen kohtaamattomuus. Yleiskaavasuunnittelu on kauas tulevaisuuteen (2030/2050) suuntautuvaa abstraktia makrotason karttoihin perustuvaa järkeilyä. Kansalaisten näkökulma edustaa mikrotasoa, jonka jäsennykset syntyvät toiminnan kautta.

Simulointipelillä pyritään lähentämään makro- ja mikrotasojen ajattelun näkökulmia. Pelissä opitaan tekemällä asioiden välisiä suhteita ja toiminnan keskeisiä ideoita. Verkostokaupunkitarkastelu auttaa eri kaupunginosien toimijoita hahmottamaan omaa tilannetta ja suhdetta muihin kaupunginosiin. Tavoitteena olisi synnyttää kaupunginosakehittäjien verkosto. Asukkaiden mobilisaation tavoitetaso voisi olla yksi promille (1/1000).

Pelimallia päästään kokeilemaan 21.3.2013 Helkan yleiskaavaseminaarissa.

Asiaa voi kommentoida Ruohonkärkien Facebook-sivuilla

Ilmoittaudu tilaisuuteen Saeeda Marjalalle,
sähköposti: saeedamarjala at gmail.com.

KaKe-tilaisuuden aika: ke 6.3.2013 klo 17-19
Paikka: Oulunkylän seurahuone, Larin Kyöstin tie 7

TILAISUUDESSA KÄSITELTÄVÄ MATERIAALI
Yleiskaavapelimallin hahmottamista510.94 KB  

pdfYleiskaavan sisällön hahmottamista ja metropoliselvitys1.79 MB 

Metropolialueen esiselvitys – selvityshenkilöiden suositukset ja ehdotukset (28.2.2013)     

LISÄTIETOJA
Helsingin kaupungin yleiskaavasuunnittelu 

Helka ry:n seminaari torstaina 21.3. klo 17.30-20 Stadionilla  

Kumppanuustalo Oulunkylän seurahuone