KaKen 10 v- juhlaristeily Tallinnaan pe 16.11.2012

nordlandia

Kaupunginosien Kehittäjäverkosto on tänäkin syksynä lähdössä Tallinnaan puimaan hektisen syksyn satoa. Reissuun lähdetään perjantaina 16.11.2012 klo 8.00 Länsisatamasta Eckerö – Linen aluksella kuten viimeksikin vuosi sitten. Satamassa on oltava noin klo 7.00. Jokainen varaa itse oman lippunsa.

Kunnallisvaalit ovat takana ja uusi valtuusto on valittu. Miten uusi valtuusto muuttaa tilannetta?

Kaikki demokratiapilottien ideakilpailuun ehdotuksia jättäneet oli kutsuttu koolle 23.10.2012 järjestettyyn tilaisuuteen Kaupungintalolle. Ehdotuksen jättäneille on ollut mahdollisuus täsmentää ehdotustaan 31.10.2012 asti. Kaupunginhallitus päättää piloteista 3.12.2012.

Helsingin uuden yleiskaavan asukasvuorovaikutus on käynnistynyt ja ensimmäinen asukastilaisuus on 26.11.2012 kaupunkisuunnitteluviraston näyttelytila Laiturissa.

Tuovatko vaalien tulokset, demokratiapilotit ja yleiskaavan valmistelun käynnistyminen uusia avauksia hallinnon, päättäjien ja asukkaiden rooleihin alueiden kehittämisessä näinä niukkuuden aikoina? Tässä riittää purtavaa matkalle. Pohjana arvioille ovat edellisen tapaamisen systeemiä ja yksilöä yhdistävät uudet näkökulmat (ks. edellisen 4.10.2012 tilaisuuden esitykset). 

Kehittäjäverkoston ensimmäiset teematapaamiset järjestettiin syksyllä 2002 osana pääkaupunkiseudun yhteistä kaupunkiohjelmaa.

Merellä voimmekin ylpein mielin nostaa maljan kymmenen vuoden uurastukselle ennen kuin suuntaamme katseemme taas kauas horisonttiin.

Verkostollamme ei ole budjettia joten jokainen joutuu ikävä kyllä kustantamaan ja myös varaamaan risteilynsä itse. 

Varaus käy helpoimmin netistä: http://www.eckeroline.fi/. Selvittäkää myös mahdolliset alennukset.

Ainakin ammattiliittojen jäsenille on alennuksia hintoihin. Otamme laivalla kimppahytin tavaroille ja levähdyshetkiä varten.

Laiva lähtee Länsisatamasta klo 8.00 ja on perillä klo 11.00. Takaisin alus lähtee klo 16.30 ja on Helsingissä klo 20.30.

Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee mukaan!

Lisätietoja Saeeda Marjala, saeedamarjala ( ) gmail.com

 

Voit kommentoida KaKen 16.11.2012 10-vuotisjuhlaristeilyä Facebookissa!!

Matkustustietoutta:

Matkustusasiakirjat
Kaikilla Suomen ja Viron välisillä matkoilla tarvitaan voimassaoleva matkustusasiakirja, joko passi tai henkilökortti.

Lähtöselvitys
Matkustajan on pyydettäessä todistettava henkilöllisyytensä viranomaisten hyväksymällä henkilöllisyystodistuksella, josta ilmenee matkustajan kansalaisuus. Nettimyymälässä matkansa varanneet matkustajat saavat matkustuskorttinsa lähtöselvityksestä esittämällä varausnumeron ja henkilöllisyystodistuksen. Kadonneen matkustuskortin uudelleenkirjoituksesta veloitetaan 10 euron maksu. Ks. myös Matkustajan velvollisuudet.

Lähtöselvityksessä on esitettävä maksukuitti. Mikäli on käytetty verkkopankkia pitää kuitissa olla arkistointitunnus.

Länsiterminaali, Helsinki
Tyynenmerenkatu 8 Rakennus L4
(entinen Hietasaarenkuja 8)
00220 Helsinki

Terminaali on avoinna 5.30-23.00. Eckerö Linen lähtöselvitys alkaa 1,5 h ennen laivan lähtöä ja loppuu 20 min. ennen lähtöä.

Varustamo ei takaa laivalle pääsyä, jos matkustaja saapuu lähtöselvitykseen myöhemmin kuin 20 min. ennen lähtöä. Matkustajia pyydetään ruuhkien välttämiseksi saapumaan lähtöselvitykseen viimeistään 1 h ennen lähtöä.

Matkustajaselvityspisteet sijaitsevat terminaalin toisessa kerroksessa, josta on myös pääsy laivalle. Yli 10 hengen ryhmille on oma ryhmäselvityspiste. Henkilöliikenteen ajoneuvot selvitetään erillisessä pisteessä, johon on opasteet Tyynenmerenkadulta lähestyttäessä terminaalia.

Liikenneyhteydet

Länsiterminaaliin liikennöi raitiolinja 9. Lisätietoja aikatauluista ja reiteistä saa HKL:n internet-sivuilta: www.hsl.fi tai puhelimitse 0100-111 (0,98€puhelu + pvm).

Paikoitus

Terminaalirakennuksen edessä on lyhytaikainen paikoitus, joka on tarkoitettu saatto- ja vastaanottoliikenteelle. Maksullinen pysäköinti tällä alueella enintään 4 h ajalla 7.00-23.00. Alueella on kaksi inva-pysäköintipaikkaa.

Alueella on myös maksullinen pitkäaikaispysäköinti (ulkoalue)