Kaupunkilaiset ja suunnittelijat kohtaavat messuilla 5.-9.4.

Kaavoista kaupungiksi! Ensimmäistä kertaa järjestettävät kaupunkisuunnittelun messut kokoavat Helsingin ajankohtaiset suunnitelmat Laiturille 5.-9. huhtikuuta. Messuviikon aikana kaupunkilaisten omien kotikulmien ja koko Helsingin suunnitelmat ovat helposti tutustuttavissa kaupunkisuunnittelun kohtauspaikassa Laiturilla (Narinkka 2, vanhan linja-autoaseman rakennus). Ks. valokuvia Laiturin 7.4.2011 iltatilaisuudesta.

Kaavoittajat ja liikennesuunnittelijat vastaavat kysymyksiin ja esittelevät hankkeita messuosastoilla koko viikon. Keskustelut jatkuvat teemailloissa ja kahvikupin äärellä.

Messuohjelma käynnistyy tiistaina opiskelijoille suunnatulla teemalla, kun arkkitehdit, maantieteilijät ja insinöörit kertovat työstään kaupunkisuunnitteluvirastossa. Keskustan ja kantakaupungin suunnitelmat esittelee virastopäällikkö Tuomas Rajajärvi. Lisäksi kuullaan Eteläsataman suunnittelukilpailusta.

Keskiviikon Itä-Helsingin illassa kuullaan tietoiskut alueen puhuttavimmista suunnitelmista: Kruunuvuorenrannasta, Itäväylän liikennejärjestelyistä ja Östersundomista.

Torstain ohjelma painottuu Länsi- ja Pohjois-Helsinkiin. Illan aikana puhutaan mm. Helsinki-pientaloista, Jokeri-linjoista ja kehäradasta sekä ekoteoista kaupunkisuunnittelussa. Tuore asemakaavapäällikkö Olavi Veltheim pohtii puheenvuorossaan, mihin Helsinki on menossa.

Perjantai-ilta on varattu erityisesti nuorille. Musiikista vastaa rap-artisti Mikael "MG" Gabriel. Opettajat on kutsuttu päiväaikaan osallistuvan suunnitellun klinikalle. Messujen perhepäivänä lauantaina kaupunkilaiset voivat hakea kokemuksellisen kaupungin konsultin vastaanotolta itselleen räätälöidyn elämyksen reseptin.

Lehdistö ja kutsuvieraat pääsevät tutustumaan messuihin avajaisissa maanantaina 4.4. klo 17. Kaavahankkeet esitellään myös vuoden 2011 Kaavoituskatsauksessa, joka jaetaan jokaiseen helsinkiläistalouteen maalis-huhtikuun vaihteessa.

Messut järjestää Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, jonka osana näyttely- ja infokeskus Laituri toimii.

Tervetuloa tutustumaan huomisen Helsinkiin!

Kaavoista kaupungiksi – kaupunkisuunnittelumessut

5.-9. huhtikuuta 2011 Laiturilla
Narinkka 2, vanhan linja-autoaseman rakennus
Messujen aukioloajat: ti–pe klo 10–19, la klo 12–16

Vapaa pääsy!

 Messuviikon ohjelma >>

 Lisätiedot:

viestintäpäällikkö Heikki Mäntymäki, Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, p. 050 413 1729, heikki.mantymaki@hel.fi sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, aseta javascripttuki päälle nähdäksesi osoitteen.

näyttelykoordinaattori Reetta DeWan, Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, p. (09) 310 37440, reetta.dewan@hel.fi