Kopomaan Lähiö 2.0 -kirjan julkistuksen materiaali

lahio_2_0.jpg
lahio_2_0.jpg

Kaupunkitutkija Timo Kopomaan uusimman kirjan "Lähiö 2.0 – utopiaa vai totta" julkistettiin keskiviikkona 14.9.2011 Näyttelytila laiturilla.

Kirja on tarkoitettu keskustelevaksi puheenvuoroksi esikaupunkialueiden kehittämisestä. Sen monet esimerkit kertovat kaupungista, urbaanista asumisen- ja elämäntavasta.  Ne eivät suostu toistamaan tuttua mielikuvaa lähiöistä.

Kaupunkitutkimus ja erityisesti kaupunkisuunnittelututkimus on aina tuntenut vetoa utooppiseen ajatteluun. Mahdollisina lähiöiden kehittämisstrategioina kirjataan neljä näkemystä ja tulevaisuuden kuvaa, jotka tosiokuvitteellisesti asettuvat vuodelle 2015. Nämä ovat uusasumalähiö, retrolähiö, leppoistettu lähiökaupunginosa ja puolustettu lähiövyöhyke.

Leppoisassa lähiössä kunnioitetaan alueen ominaispiirteitä ja kehitetään kaupunginosaa sen yhteisöjen ja ryhmien omarytmisyyttä tukien. Kiireen vastustamisesta on ohjenuoraksi myös kaupunkisuunnitteluun ja -politiikkaan. Omat rauhalliset ja viihtyisän tiiviit kaupunkimiljöömme voisivat olla suuntaamassa mahdollisten uusien lähiöiden suunnittelua. Paikoin on kannettu huolta ja syystäkin, että esikaupunkialueilla ei ole riittävästi identiteettiä, omaa paikan luonnetta tai että nämä ovat ohentuneet siten, että kaupunginosalla ei ole vetovoimaa.

kopomaa_lahio 2_0.pdf Katso valokuvat Timo Kopomaan_Lähiö 2.0 kirjan julkistamistilaisuudesta (1.36 MB)

Lue netistä
Julkaisu Lähiö 2.0 – utopiaa vai totta

Kommentoi kirjaa Facebookissa!!

TIEDUSTELUT
Timo Kopomaa 

KUVA ALLA Timo Kopomaa, Lähiö 2.0 – Utopiaa ja totta

kopomaa lahio 2_0.jpg

KUVA ALLA Kirja herätti keskustelua

kopomaa_yleiskuva.jpg