Oma Tesoma Tampereen Mayors Challenge -ehdokas

 

Tampereen kaupunki osallistuu Oma Tesoma -hankkeella eurooppalaisille yli 100 000 asukkaan kaupungeille suunnattuun Mayors Challenge 2014-kilpailuun. Mukana on 182 eurooppalaista kaupunkia 29 eri maasta; joukossa Suomesta myös Helsinki ja Oulu.

Voittajakaupunki saa viisi miljoonaa euroa ja neljä seuraavaksi tullutta lisäksi miljoona euroa viedäkseen ideansa käytäntöön. Kilpailussa etsitään merkittäviä kaupunkien toimintaan tai kehittämiseen liittyviä haasteita.

Voittajien ehdotusten tulee olla rohkeita, uudistavia, yhteisöllisiä ja myös toisiin kaupunkeihin siirrettäviä kehitysideoita.

Oma Tesoma -hankkeessa kehitetään uudenlaista Tesomaa yhdessä asukkaiden, virkamiesten, yrittäjien, kiinteistönomistajien ja yhdistysten kanssa.

– Meillä on tavoitteena uudistuva, hyvinvoiva ja omavaraisempi kaupunginosa. Tesoman asuinoloja, ympäristöä, sisäistä aktiivisuutta, asukkaiden osallistumista, työllisyyttä ja paikalliskulttuuria vauhditetaan, sanoo pormestari Anna-Kaisa Ikonen.
– Hankkeessa toteutuu kiehtovalla tavalla älykkään kaupungin idea yhdistäen uudet kaupunkikehityksen, palvelutuotannon ja osallisuuden muodot ja kokeilut.

Tesoman kaupunginosa on rakennettu pääosin 1960-70-luvuilla, siellä asuu noin 8000 asukasta ja sen vaikutuspiirissä noin 15 000 asukasta.

LISÄTIETOJA

Uutinen Oma Tesoma -hankkeen osallistumisesta Mayors Challenge-kilpailuun    

Oma Tesoma -hanke  

Mayors Challenge -kilpailu