Vaikuta Helsingin uuteen osallistumismalliin – verkkokysely auki 31.7. saakka!

Helsingin kaupunki on käynnistänyt uuden osallistumis- ja vuorovaikutusmallin valmistelun kaikille kaupunkilaisille avoimena nelivaiheisena prosessina! Osallistumismallin kehittäminen liittyy kaupungin uuden johtamisjäjestelmän valmisteluun, joka otetaan käyttöön 1.6.2017. Juuri nyt sinulla on tuhannen taalan paikka tuottaa ideoita ja näkemyksiä siihen, miten osallistuminen ja vaikuttaminen tulisi järjestää Helsingin kaupungissa aiempaa paremmin. Uuden osallisuusmallin valmisteluun kerätään raaka-ainetta ensimmäisessä vaiheessa 6.6. avatulla sähköisellä Kerro kantasi -kyselyllä, joka on auki 31.7.2016 asti oheisessa linkissä.

Kerrokantasi-kyselyn kysymyksiin voi kuka tahansa voi jättää kommentteja/vastauksia anonyymisti klikkaamalla kunkin kysymyksen alla olevaa sinistä ”Kommentoi” -nappia. (Annettuja kommentteja voi peukuttaa ainoastaan kirjautumalla sisään palveluun). Uuden osallistumismallin valmistelu nivoutuu parhaillaan käynnissä olevaan kaupungin johtamisen ja päätöksenteon uudistukseen. Katso nuorisoasiainkeskuksen johtajaan Tommi Laition, aihetta avaava video ”Tule tekemään Helsingin osallisuusmallia” tästä youtube-linkistä.

Toisessa vaiheessa osallistimismallia ideoidaan lisäksi 2. ja 3.9.2016 järjestettävillä yhteiskehittämispäivillä, joille voi hakea mukaan em. Kerro kantasi –kyselyn lopussa olevalla lomakkeella.

Kolmannessa vaiheessa Helsinki kaupunki järjestää asukastilaisuuksia: Laiturilla 13.9., Malmitalolla 15.9., Kanneltalolla 20.9. ja Afro Euron tiloissa Myllypurossa 22.9. (Kellonajat tarkentuvat syksyllä.)

Neljännessä vaiheessa osallisuus- ja vuorovaikutusmallia käsitellään kaupunginvaltuustossa joulukuussa 2016. Voit seurata kaupungin asukasyhteistyötiimin viestintää Helsingin kaupungin internetsivuilla (osallistu ja vaikuta), Facebookissa (Kaupunki olet sinä), Twitterissä (@asukasyhteistyö) sekä Instagramissa (@helsingin_asukasyhteistyö).

Voit myös liittyä sähköpostilistalle, jossa tiedotetaan ajankohtaisista osallisuuteen, vaikuttamiseen ja asukasyhteistyöhön liittyvistä asioista Helsingissä. Listalle kuuluminen ei tuki sähköpostia, mutta viestejä tulee säännöllisesti. Listalle pääsee liittymään (ja siitä voi irrottautua halutessaan) lähettämällä viesti osoitteeseen asukasyhteistyo[at]hel.fi

Lisätietoja:
Janne Typpi, vuorovaikutussuunnittelija
Helsingin kaupunginkanslia
p. 09 – 310 73372 / 050 – 402 2834
janne.typpi[at]hel.fi

LISÄTIETOJA
Tommi Laitio: Tule tekemään Helsingin uutta osallisuusmallia!