Kauris Savelassa

Talven ensilumien saapumisen jälkeen on kaupunginosan maastossa näkynyt tavanomaisten ketun, villikanien ja rusakojen jälkien lisäksi myös jokivarressa kauriin jäljet. Se on kyllä ollut aiemminkin tiedossa, että peuroja on oleskelut Savelan lähistöllä sekä että hirvi on kulkenut alueen läpi. Kauris on oletettavasti uusi tuttavuus alueella.

Missä saalis, niin sen perässä kulkevat myös saalistajat. Viime talvena Pihlajistossa vieraili ilves. Ketun tai ainakin sen jäljet näkee alueella viikottain.

Lämmin alkutalvi on tuonut myös harvemmin alueella nähtyjä lintulajeja. Jokivarren puissa on havaittu useampaan otteeseen vaeltavia pyrstötiaisia. Rantapusikoissa on myös tavattu useampana päivänä hippiäisiä hyönteisiä etsimässä.

Savelassa asustaa ympäri vuoden yleensä muutama mustarastas. Alkutalvesta on voinut nähdä jopa kymmenen rastasta etsimässä ravintoa lehtikasoista ja puiden oksien alta.

Nyt kun talvi ja pakkaset ovat saapuneet, niin myös eläinten määrä on vähentynyt. Siivekkäät ovat siirtyneet etelämpään. Lumi paljastaa niiden liikkeet, jotka tänne ovat jääneet olemaan.