Savelan palstakatselmus

IMG 8482

Savelan palstaviljelijät ry pitivät palstakatselmuksen 26.5. Hallituksen jäsenenet kävelivät ja tarkastivat, että olivatko viljelijät aloittaneet palstan viljelyn annettuun määräaikaan mennessä. Jos vuoden palstamaksua ei ole maksettu tai viljelyä ei ole aloitettu, niin hallituksen jäsenet voivat vuokrata palstan eteenpäin toiselle viljelijälle.

Emma palstalla

Palstoja hallinnoiva yhdistys on perustettu vuonna 1994, jolloin ensimmäiset viljelijät aloittivat. Osa viljelijöistä on ollut samalla palstalla toistakymmentä vuotta. Aarin kokoisia viljelyalueita Savelan palsta-alueella on 113 kappaletta. Yksi henkilö voi vuokrata käyttöönsä koko palstan tai sitten vain puolet siitä. Aarin vuosivuokra on 37 euroa ja puolikkaan palstan vuokra maksaa vuodessa 22 euroa. Suosituimpia viljelykasveja ovat raparperi, maustekasvit, marjapensaat, peruna, sipulit ja erilaiset kukkaset.

Palstan vuokraamisesta kiinnostuneet voivat tiedustella vapaina olevia viljelypalstoja sähköpostiosoitteesta savela7@luukku.com . Samaan osoitteeseen voi myös ilmoittautua vuokrausjonoon. Vuosittain viljelijöistä vaihtuu noin kaksikymmentä kappaletta, joten alueelta on hyvät mahdollisuudet saada itselleen palsta. Nyt on hyvä aika lähteä muokkaamaan maata ja istuttamaan siemenet, sipulit tai taimenet. Sato ehtii vielä hyvin valmistua kesän aikana.

 Savelan palsta