Vantaanjoki tulvii

13040094

Vantaanjoen veden pinta on nousussa muutaman lämpimämmän päivän jälkeen. Jäät ovat jo lähteneet illalla 17.4. Veden pinnan kohoamista seurataan muun muassa siltoihin asetettujen antureiden avulla.

Kaupungin toimeksiannosta veden nousun tilannetta on tullut seuraamaan Eerola-Yhtiöiden työntekijä. Yritys on tuonut jokivarren tuntumaan pumppuaseman valmiiksi. Jos veden pinta nousee sen verran, että vesi voisi nousta Savelaan, niin maan alla oleva pato suljetaan. Työntekijät pumppaavat tarvittaessa Savelan puolelle kertyvän sadeveden Vantaanjokeen. (17.4.)

13040098

Vesi on noussu viikonlopun aikana jokiuoman ulkopuolelle. Lähialueista pahiten on joutunut kärismään Veräjälaakson palstat sekä siirtolapuutarha, jotka ovat jääneet ainakin osoittain veden alle. Savelanlaakson tulvaniitty on kokonaan veden vallassa. Vesi on siellä noussut nuorisopuiston skeittirampien läheisyyteen saakka. (21.4.)

13040119 1 

 Muutama poutainen päivä on saanut aikaiseksi sen, että Vantaanjoen veden pinta on lähtenyt rajuun laskuun. Tällä hetkellä joen vesi virtaa uomassaan sekä tulva-alueille nousseet vedet katovat vähitellen. (22.4.)