Koti Blogi
0
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Helsingin kaupunginmuseon ”Katajanokan jugend” -arkkitehtuurikävely to 13.4.

13.huhtikuu @ 17:00 - 18:30

11€
Katajanokan jugend-arkkitehtuuria (kuva: Helka ry)
Katajanokan jugend-arkkitehtuuria (kuva: Helka ry)

Tervetuloa Helsingin kaupunginmuseon järjestämälle Katajanokan jugend ‑arkkitehtuurikävelylle to 13.4. klo 17 – 18.30! Kävely alkaa Helsingin kaupunginmuseolta, Aleksanterinkatu 16, ja päättyy Katajanokan Luotsikadulle. Kesto n. 1,5 h. Osallistumismaksu on 11 € ja sen voi lunastaa ennakkoon täältä.

Katajanokan jugend ‑kävely esittelee maamme suurinta yhtenäistä jugend-asuinaluetta. Kierros esittelee Katajanokan kansainvälisestikin tunnettuja huippukohteita ja valottaa myös niitä yhteiskunnallisia kehityslinjoja, jotka johtivat kaupungin ahtaimmin asutun hökkelikylän muuttumiseen muutamassa vuodessa Suomen ensimmäiseksi kokonaan kivestä rakennetuksi kaupunginosaksi.

Kansallistunteen herääminen, poliittisten aatteiden törmäykset, uuden arkkitehtuurin ja arkkitehtipolven murtautuminen esiin ovat kaikki ainesosia, jotka vaikuttivat tämän ainutlaatuisen kaupunginosan syntyyn viime vuosisadan vaihteessa.

Kaupunginmuseon kävelykierrokset ovat suosittuja, ja monet niistä täyttyvät nopeasti. Kannattaa hankkia liput ennakkoon, jotta varmistaa paikkansa kävelyllä!

Tiedot

Päivämäärä:
13.huhtikuu
Aika:
17:00 - 18:30
Hinta:
11€
Kotisivu:
https://www.helsinginkaupunginmuseo.fi/tapahtumat/katajanokan-jugend-arkkitehtuurikavely-9/

Järjestäjä

Helsingin kaupunginmuseo