Koti Blogi
0
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Helsingin kaupunginmuseon ”Keisarin Helsinki” -arkkitehtuurikävely to 20.4.

20.huhtikuu @ 17:00 - 18:30

11€

Tervetuloa Helsingin kaupunginmuseon Keisarin Helsinki ‑arkkitehtuurikävelylle to 20.4. klo 17 – 18.30! Lähtöpaikkana on Helsingin kaupunginmuseon sisäänkäynti, Aleksanterinkatu 16. Kävelykierroksen kesto on n. 1,5 h. Osallistumismaksu on 11 € ja sen voi lunastaa ennakkoon täältä.

Keisarin Helsinki ‑arkkitehtuurikävely pureutuu Helsingin pääkaupungiksi rakentumisen ensimmäiseen sataan vuoteen ja sen keskeisiin monumentteihin. Autonomisen Suomen pääkaupungin sydän kehittyi Senaatintorin ympärille. Vaikutteita otettiin mm. Pietarin ja Berliinin uusklassismista, jossa symmetrialla, pylväsjärjestelmillä ja muilla antiikista ja renessanssista periytyvillä arkkitehtuurin keinoilla on suuri merkitys. 1800-luvun loppupuolella Senaatintorin kylkeen kehittyi Suomen Pankin, Säätytalon ja Kansallisarkiston luoma julkisten rakennusten pienempi tori, joka myös nojautuu renessanssin ihanteisiin, mutta on luonteeltaan kansallisempi.

Kaupunginmuseon kävelykierrokset ovat suosittuja, ja monet niistä täyttyvät nopeasti. Kannattaa hankkia liput ennakkoon, jotta varmistaa paikkansa kävelyllä!

Tiedot

Päivämäärä:
20.huhtikuu
Aika:
17:00 - 18:30
Hinta:
11€
Kotisivu:
https://www.helsinginkaupunginmuseo.fi/tapahtumat/keisarin-helsinki-arkkitehtuurikavely-15/

Järjestäjä

Helsingin kaupunginmuseo