Koti Blogi
0
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

HELSINGIN KÄVELYFESTIVAALI 1. – 18.9.2022

1.9.2022 @ 00:00 - 18.9.2022 @ 00:00

15€
Helsingin kävelyfestivaalin tunnuskuva 2022

Jokasyksyinen Helsingin kävelyfestivaali starttaa jälleen to 1.9. – kannustamme kaikkia mukaan inspiroiville opastetuille temaattisille kaupunkikävelyille! Kierroksille myydään max. 25 lippua. Peruslipun hinta on 15 €. Liput kaikkiin kävelykierroksiin Nettilipun kautta. Festivaalin kävelyillä ei ole säävarausta, eli pukeutuminen sään mukaisesti. Katso kaikki kävelyfestivaalin kävelyt oheisen linkin kautta: http://www.helsinginkavelyfestivaali.fi/p/festivaalin-ohjelma.html

HELSINGIN KAUPUNGINOSIIN SUUNTAUTUVIA KÄVELYITÄ:

Kaartinkaupunki – mestareita, kaloja ja vakoojia/ ti 13.9 klo 16.00  ja  su 18.9 klo 11.00
Kaartinkaupunki on kaupunginosa aivan keskustan tuntumassa. Nimensä se on saanut arkkitehti Engelin suunnittelemasta Kaartin kasarmista. Kaupunginosa on täynnä näyttäviä jugend- ja uusrenessanssitaloja ja muita arvorakennuksia. Korttelit kätkevät sisäänsä museoita, paloaseman, aukioita ja puistoja. Kierroksella tutustutaan Kaartinkaupungin tarinoihin. Opas: Sarianna Salmi, Helsinki-opas.
Lähtöpaikka: Vanha Kauppahalli, torin puoleinen ovi (Eteläranta)
Kesto: 90 min. Liput 15 e (kannatusjäsen 10 e). Liput myy Nettilippu.

Borgströmin eläintarha – Alppipuisto ja Töölönlahti/ ke 7.9. klo 16.00  ja  ke 14.9. klo 16.00
Henrik Borgström vuokrasi aikoinaan kaupungilta laajan alueen ja perusti alueelle puiston, josta piti tulla eläintarha, Tukholman Djurgården esikuvana. Eläintarhaa ei koskaan alueelle tullut, mutta tilalle syntyi upea puistoalue joka jakautuu nykyään moneen osaan. Radan itäpuolella sijaitseva osa tunnetaan tänä päivänä nimellä Alppipuisto ja radan kaakkoispuoleinen alue Linnunlauluna. Kävelykierroksella perehdymme Eläintarhan alueen historiaan sekä sen myöhempiin vaiheisiin. Tiesitkö muuten, että Alppipuistossa on ollut hyppyrimäki tai että Suomen suurajot ajettiin siellä? Tule mukaan kävelykierrokselle niin kuulet vielä paljon lisää lumoavia tarinoita!
Opas: Maddalena/Vino Tours, auktorisoitu Helsinki-opas.
Lähtöpaikka: Lenininpuiston sisäänkäynnin porteilla (Sturenkatu 6)
Kesto: 105 min. Liput 15 e (kannatusjäsen 10 e). Liput myy Nettilippu.

Katajanokka – ja kuinkas sitten kävikään/ to 8.9. klo 16.00  ja  la 10.9. klo 16.00
Se oli niemennokka, josta tuli saari. Se oli slummi, josta tuli tavoiteltu asuinalue. Siellä oli vankila, josta tuli hotelli. Siellä oli kasarmi, josta tuli ministeriö. Siellä oli tehdas, josta tuli koulu. Siellä oli toimisto, josta tuli koteja. Se oli Itämeren suurin sotasatama, lentosatama, tavarasatama – ja kuinkas sitten kävikään? Kierroksella tutustumme Katajanokan kasvoihin, sen moniin nykyisiin ja jo muuttuneisiin ilmeisiin, hymykuoppiin, silmäniskuihin ja irvistyksiin. Opas: Anu Kivelä, auktorisoitu Helsinki-opas.
Lähtöpaikka: Uspenskin katedraalin juurelta, ylätasanteelta
Kesto: 90 min. Liput 15 e (kannatusjäsen 10 e). Liput myy Nettilippu.

Etelä-Helsingin puistoja ja kulttuurihistoriaa/ su 4.9. klo 13.30
Kierroksella tutustumme Helsingin eteläisten osien vihreyteen, vaurauteen, arkkitehtuuriin, taiteeseen ja kulttuurihistoriaan. Missä sijaitsevat Pyhä Pietari, kultainen äiti, kivinen Torso, ja mitä on jäljellä Kaivopuiston kansainvälisestä kylpyläkulttuurista? Kävely kiertää mm. Tähtitorninmäellä ja Kaivopuistossa. Opas: FM Soili Poikonen, kulttuurihistoriaan hurahtanut kaupunkiopas.
Lähtöpaikka: Saksalainen kirkko, Bernhardinkatu 4.
Kesto: 120 min. Liput 15 e (kannatusjäsen 10 e). Liput myy Nettilippu.

Kolmiodraamaa Eirassa/ ma 5.9. klo 16.00  ja  ma 12.9. klo 18.00
Tällä kierroksella kuullaan maankuulujen eiralaisten häkellyttävistä ja traagisista lemmensotkuista, mutta käydään samalla läpi myös koko alueen historia. Tutustumme mm. Eiran legendaaristen jugend-rakennusten tarinoihin, opitaan miten siellä on vaalittu idänpolitiikka 1970-luvulla sekä kuullaan sittemmin merkittäviin asemiin nousseiden poliitikkojen nuoruuden hurjasteluista! Opas: Kasper Mårtenson. Helsinki-opas vuodesta 2011.
Lähtöpaikka: Eiran puisto, Eiran sairaalaa (Laivurinkatu 29) vastapäätä
Kesto: 90 min. Liput 15 e (kannatusjäsen 10 e). Liput myy Nettilippu.

Kallion uraauurtavat naiset/ pe 2.9. klo 13.00  ja  ke 6.9. klo 16.00
Kävelyllä tutustutaan Kallion alueella toimineisiin, mutta myös Suomen historiaan jääneisiin edistyksellisiin naisiin, joiden työlle alkusysäyksen antoivat yleensä naisiin ja lapsiin kohdistuneet yhteiskunnalliset epäkohdat. Opas: Seija Sihvonen, Kallion Kulttuuriverkosto ry, Kallio-opas.
Lähtöpaikka: Alppikatu 2, Diakonissalaitoksen portilta.
Kesto: 120 min. Liput 15 e (kannatusjäsen 10 e). Liput myy Nettilippu.

Kiehtova Kruununhaka/ la 3.9. klo 13.30  ja  su 11.9 klo 13.30
Tarinoita Kruununhaasta. Matkalla paljon tarinaa yli 150 vuoden ajalta nykypäivään. Useita pysähdyksiä. Mukana myös oppaan omakohtaisia kokemuksia. Kierroksen pituus hieman alle kaksi kilometriä. Opas: Markku Jalonen, Stadin kundi.
Lähtöpaikka: Senaatintori, Aleksanteri II:n patsas.
Kesto: 90 min. Liput 15 e (kannatusjäsen 10 e). Liput myy Nettilippu.

Sympaattinen Pirkkola/ su 11.9. klo 16.00
”Kuka perkele tänne keskelle mettää tulee!” huusi rakennusmestari, kun Pirkkolaa rakennettiin 80 vuotta sitten. Vuonna 1939 Oulunkylän korpimetsään pystytettiin itse Alvar Aallon suunnittelema omakotitalo. Muutamia vuosia myöhemmin talon ympärille kohosi ”kuin puolukoina metsään” 150 Ruotsilta lahjaksi saatua puutaloa – syntyi Pirkkolan asuinalue. Asukkaiksi valittiin kotipuutarhanhoidosta kiinnostuneita Karjalan siirtolaisia. 2000-luvun Pirkkola ei pidä ääntä itsestään, vaan piiloutuu kodikkaana keitaana Keskuspuiston ja aktiivisena sykkivän urheilupuiston kainaloon. Rauhallisella kävelykierroksella kuullaan Pirkkolan tarina ja nähdään, miten pirkkolalaiset elävät nykypäivää tässä Museoviraston merkittäväksi ympäristöksi luokittelemassa kodossaan. Opas: Tuula Pohjalainen – Helsinki-opas ja tarinankertoja, entinen pirkkolalainen.
Lähtöpaikka: Pirjontie 29 (Pirjontien ja Pirkkolantien risteys)
Kesto: 90 min.  Liput 15 e (kannatusjäsen 10 e). Liput myy Nettilippu.

Puu-Käpylä – hymykuoppa Helsingin poskessa/ la 10.9. klo 11.00  ja  ke 14.9. klo 18.00
1920-luvulla rakennettu Puu-Käpylä on viehättävä kaupunginosa, jossa on kymmenittäin värikkäitä puutalokortteleita. Käpylä lähti rakentumaan täysin tyhjään metsämaisemaan 100 vuotta sitten. Kävelykierroksella kuullaan tarinaa Käpylän synnystä, kasvusta ja kehityksestä vaikeidenkin vaiheiden kautta yhdeksi Helsingin rakastetuimmista asuinalueista. Käpylä on aina ollut suosittu esim. taiteilijoiden keskuudessa. Kierroksen pituus noin 2 kilometriä. Opas: Irina Lehto, toiminut oppaana yli 30 vuotta sekä ulkomailla että kotimaassa, auktorisoitu Helsinki-opas, hurmaantunut Puu-Käpylän ihastuttaviin sopukoihin.
Lähtöpaikka: Pohjolankatu 3
Kesto: 120 min. Liput 15 e (kannatusjäsen 10 e). Liput myy Nettilippu.

Helsingin synnyinsijoille – Vanhakaupunki/ to 15.9. kello 16.00
Vanhakaupunki, alue jonne upea kaupunkimme on aikoinaan syntynyt. Kävelykierroksella tutustutaan Vanhankaupungin ja osin Viikin alueisiin, historiaan ja tarinoihin. Rasva-Rossi valmisti Kiva-merkkistä suksivoidetta alueen metsissä, Imatran Voiman voimalaitos sijaitsi täällä ja omisti osan alueen rakennuksista. Lisäksi Helsingin ensimmäinen kirkko rakennettiin aikoinaan tänne. Kävelykierroksella kuulet myös sisäpiirin tietoa, sillä kaupunkioppaan Maddalenan juuret ovat osin täältä.
Opas: Maddalena/Vino Tours, auktorisoitu Helsinki-opas.
Lähtöpaikka: Vanha Raatihuoneentori (Vanhankaupungintie 5)
Kesto: 105 min.  Liput 15 e (kannatusjäsen 10 e). Liput myy Nettilippu.

Tiedot

Alkaa:
1.9.2022 @ 00:00
Loppuu:
18.9.2022 @ 00:00
Hinta:
15€
Kotisivu:
http://www.helsinginkavelyfestivaali.fi/p/festivaalin-ohjelma.html