Koti Blogi
0
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Keskusteluilta Helsingin kaupunkimetsien hoidosta 21.9. klo 17-20

21.9.2022 @ 17:00 - 21:00

Vartiosaaren tervalepikköä (kuva: Helsingin aineistopankki)

Kuvassa Vartiosaaren tervalepikköä (lähde: Helsingin aineistopankki)

Tervetuloa kaikki otsikon aiheesta kiinnostuneet ke 21.9. klo 17.20 keskusteluiltaan, jossa kaupunkilaiset kohtaavat kaupungin metsäasiantuntijat.
Ohjatuissa keskusteluissa syvennytään metsänhoidon teemoihin. Osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumisen! Paikkana on Kaupunkiympäristön toimialan tilat, os. Työpajankatu 8, Helsinki. Ilta on maksuton ja kaikille avoin. Ilmoittaudu mukaan tästä. 

Illassa keskustellaan ryhmissä. Ohjatuissa keskusteluissa syvennytään metsänhoidon teemoihin ja esiin voi nostaa itselle tärkeitä näkökulmia Helsingin metsistä. Ryhmiin pyritään saamaan mukaan kaupunkimetsiä erilaisista näkökulmista tarkastelevia kaupunkilaisia. Ryhmät muodostetaan etukäteen ilmoittautujien antamien tietojen perusteella. Keskustelu tähtää toisten osallistujien kuuntelemiseen ja ymmärtämiseen. Parhaimmillaan ryhmissä syntyy oivalluksia ja uutta ajattelua kaupunkimetsistä.

Ryhmissä on keskustelun ohjaaja, joka huolehtii, että jokainen keskustelija saa suunvuoron ja että kohtaamme toisemme kuunnellen ja arvostaen. Keskustelussa käytetään Sitran kehittämän Erätauko -keskustelun pelisääntöjä. On tärkeää olla paikalla ajoissa klo 17.00, koska ilta alkaa lyhyellä johdannolla ja ohjeilla rakentavaan keskusteluun. Heti tämän jälkeen jakaannutaan ryhmiin eri tiloihin.

Keskusteluun voi valmistautua osallistumalla Metsäluonto Helsingissä -seminaariin 8.9. tai katsomalla seminaarin tallenteen. Seminaarin esityksissä kuullaan alan tutkijoiden näkökulmia metsäluonnon monimuotoisuudesta tiivistyvässä kaupungissa – samalla kun huolehditaan metsien kestävyydestä.

Ilta liittyy Helsingin luonnonhoidon linjausten päivitykseen, joka tehdään syksyn 2022 aikana. Keskustelussa nousseita aiheita tullaan käsittelemään metsänhoidon linjausten päivitystyössä. Työn ensimmäinen, metsäalueita koskeva osa viedään loppuvuodesta kaupunkiympäristölautakunnan käsittelyyn.

Tapahtumapaikka

Helsingin kaupunkiympäristön toimialan toimipiste
Työpajankatu 8
Helsinki, Suomi
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto