Koti Blogi
0
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Koe merellinen Helsinki 2.– 4.6.!

30.toukokuu @ 08:00 - 17:00

Merellinen Helsinki

Helsinkiläinen, lähde merelle! Kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna 2. – 4.6. merelliset yrittäjät ja muut toimijat tarjoavat tilaisuuden tutustua Helsingin merellisiin paikkoihin ja palveluihin. Viikonlopun aikana voi muun muassa risteillä edullisesti saaristossa, osallistua luontoretkelle saaristomaisemissa tai vaikkapa kokeilla melontaa. Kaikki tapahtumat tästä linkistä.

Useat vesiliikennöitsijät tarjoavat alennuksia risteilyistä ja reittimatkoista lauantaina 3.6. Kaikki lapset (0–17-v.) matkustavat maksutta siipirataslaiva Vispilän kyydissä Kauppatorin ja Korkeasaaren välillä lauantaina 3.6. ja vesiteitse saapuvat lapset (0–17-v.) pääsevät tuona päivänä myös Korkeasaareen ilmaiseksi.

OmaStadi-hanke Saaret saavutettaviksi kutsuvenepalvelun avulla käynnistyy perjantaina 2.6. Kesän 2023 aikana sähkökäyttöisellä Callboats-kutsuveneellä pääsee Laajasalon Reposalmesta Malkasaareen, Kotiluodolle ja Pohjoiselle Villaluodolle. Saariin pääsee tilaamalla kyydin Callboats-sovelluksella. Päivittäinen palveluaika on keskiviikosta sunnuntaihin klo 12–20 ja yhden reittivälin hinta on 6 € aikuisilta ja 3 € lapsilta.

Melontakeskus Natura Viva Vuosaaressa ja melontaseura Drumsö kanotister ry Lauttasaaressa tarjoavat mahdollisuuden tutustua toimintaansa. Vuosaaressa voi esimerkiksi lauantaina 3.6. varata käyttöönsä maksuttoman Itämeri-plogging kajakin ja Lauttasaaressa tarjolla on sunnuntaina 4.6. maksuttomia melontakokeiluja.

Suomenlinnassa esillä olevissa näyttelyissä voi tutustua mm. perinnelaivojen korjaamiseen, tunnettujen taiteilijoiden tulkintoihin Itämerestä sekä sotilaiden elämään merellä niin sodan kuin rauhankin aikana. Tuntematon Itämeri on moniääninen, taidelähtöinen Itämeren pelastusoperaatio, joka kokoaa monipuolisen taiteilijakaartin yhteisnäyttelyyn. Näyttelyn järjestää John Nurmisen Säätiö ja mukana ovat mm. Meeri Koutaniemi ja Anna Nykyri.

Suomenlinnassa Sotamuseon kesäkausi starttaa vauhdikkaasti käyntiin Puolustusvoimain lippujuhlan päivänä 4.6. Sunnuntaista tiistaihin Sotamuseoon ja sukellusvene Vesikkoon on ilmainen sisäänpääsy ja lukuisia maksuttomia opastuksia sekä omatoimista ohjelmaa lapsiperheille. Sunnuntaina 4.6. Suomenlinnassa voi lisäksi osallistua maksuttomalle ”Suviretki Suomenlinnan luontoa ihaillen” -retkelle.  Tapahtuman Facebook-sivu.

Tapahtuman järjestävät JT-Line Oy, Helsingin kaupunki – Helsingfors stad – City of Helsinki ja 3 muuta.

 

 

Tiedot

Päivämäärä:
30.toukokuu
Aika:
08:00 - 17:00