Koti Blogi
0
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

KONTULA! Live 2022 -kaupunginosatapahtuma pe-la 19.-20.8.

19.8.2022 - 20.8.2022

Kontula! Live 2022 -kaupunginosatapahtuma 19.-20.8.2022

Parin vuoden poikkeusajan jälkeen Kontulan aktiiviset tapahtumajärjestäjät liittoutuivat yhteisen sateenvarjon alle ja järjestävät pe-la 19.-20.8. maksuttoman ja mielenkiintoisen Kontula! Live 2022 -tapahtuman Kontulan ostarilla ja lähiympäristössä. Kontula! Live 2022 tapahtumassa on tarjolla mm. Kontula Book Cityn kirjailijavieraita, Kontula Urban Film Festivalin elokuvaesityksiä ulkoilmassa, Kontula Electronicin esityksiä ostarin sisäänkäynnillä olevassa lasikopissa ja Kontula-aukiolla järjestettävä KontuFestari -retrotapahtuma.

Tapahtumaa edeltää torstaina 18.8. klo 18-20 Helsingin yhteislyseossa Rintinpolulla järjestettävä varhaiskasvatuksen ja koulutuksen ilta, jossa vieraana on apulaispormestari Nasima Razmyar ja johon yleisöllä on vapaa pääsy.

KONTULA BOOK CITY

Kontula Book Cityn alkuperäinen idea on lähtöisin Kontula-aktiiveilta tuottaja Pertti Ylikojolalta ja kirjailija Hassan Blasimilta. Blasim on yksi Suomen kansainvälisesti merkittävimpiä kirjailijoita, jonka romaani Allah 99 on julkaistu myös mm. englanniksi ja saksaksi. – Vuoden 2019 Helsingin
kaupungin Kulttuuriteko kunniamaininta myönnettiin ”uudenlaiselle, monikieliselle, uussuomalaisia kirjailijoita esittelevälle Kontula Book City -kirjallisuustapahtumalle”.

Kontula Book City (vol.3) -tapahtuman ohjelma 19.-20.8.2022:

Alttaritaulu Abloy-avaimineen kiinnostaa edelleen: Pe 19.8. klo 18-20 Mikaelinkirkolla (Emännänpolku 1) Kirjailija, taidemaalari Hannu Väisänen saapuu ensimmäistä kertaa Kontulaan kertomaan maalaamansa Helluntain ihme -alttaritaulun syntyprosessista. Hän lukee otteita Taivaanvartijat (2013) romaanistaan ja kertoo myös yleisimmin kirkkotaiteesta. Lopuksi on mahdollisuus myös esittää aiheesta herääviä kysymyksiä Hannu Väisäselle. Tapahtuma on ilmainen.

La 20.8. klo 11-13 Kirjailijan kaupunki -kävelykierroksella keskustellaan ja havainnoidaan ympäristöä yhdessä Helsingissä asuvan kirjailija Hassan Blasimin kanssa. Iltapäivän aikana puhutaan Blasimin teoksista, kirjoittamisesta sekä tehdään huomiota ja kävellään Blasimin valitsema reitti Itä-Helsingissä. Tapaamisen jälkeen osallistujat kirjoittavat lyhyen tekstin kohtaamisen ja kävelyn herättämistä ajatuksista ja havainnoista.

Rajoitettu osallistujamäärä. Tapahtuman kielet arabia ja englanti. Tapahtuma on ilmainen. Tiedustelut: bookcitykontula[at]gmail.com

KONTULA URBAN FILM FESTIVAL

Kontula Urban Film Festival on rouheiden ja elämänmakuisten kaupunkielokuvien festivaali, joka järjestetään neljättä kertaa Kontulassa.  Kontula Urban Film Festival (vol.4) -tapahtuman ohjelma pe-la 19.-20.8.2022:

Guled & Nasra (2021)
Pe 19.8. klo 21.30, Paikka: Kontula-aukio, tapahtuma on ilmainen.Kesto: 82 minuuttia, Ikäraja: K12, Puhutut kielet: Somali, tekstitys suomi
Cannesin elokuvajuhlilla maailmanensi-iltansa saanut Guled & Nasra on ajaton tarina perheestä äärimmäisten valintojen edessä. Djiboutin karunkauniissa maisemissa kuvattu toiveikas draama on Khadar Ayderus Ahmedin ensimmäinen pitkän elokuvan ohjaustyö. Paikan päällä Kontulassa myös tekijävieraita. – Kontula-aukiolla Pop up -toimintaa ennen elokuvaesitystä klo 21.00 – 21.30 Maria Baric Companylta ja Kulttuurimyllyltä

Täältä tullaan elämä (1980)
La 20.8. klo 21.30, Paikka: Kontula-aukio, tapahtuma on ilmainen.
Kesto: 118 minuuttia, Ikäraja: K15, Puhutut kielet: Suomi
Täältä tullaan, elämä! on Tapio Suomisen rosoisen kaunistelematon nuorisokuvaus, joka kertoo kolmen tarkkailuluokkaa käyvän pojan tarinan. Elokuva sai ilmestyessään 382 024 katsojaa, ollen näin vuoden 1980 katsotuin kotimainen elokuva. Elokuva kuvattiin suurelta osin Kontulassa, kuvauspaikkoina toimivat muun muassa Kontulankaari, ostoskeskus ja Vesalan yläaste. Paikan päällä Kontulassa myös tekijävieraita. – Kontula-aukiolla Pop up -toimintaa ennen elokuvaesitystä klo 21.00 – 21.30 Maria Baric Companylta ja Kulttuurimyllyltä.

KONTULA ELECTRONIC

Vuoden 2022 Kontula Electronic huipentuu pe 19.8. STOAn kanssa yhteistyössä järjestettävään tapahtumaan! Ohjelma sisältää runsaasti yllätyksiä myös elektronisen musiikin ulkopuolelta. Suurin osa esityksistä järjestetään ostarin sisäänkäynnillä olevassa lasikopissa perjantaina 19.8. klo 14.30-21 välisenä aikana. Kaikki esitykset ovat maksuttomia ja sopivat kaikenikäisille. Alustavat aikataulut: klo 14.30 Hassan Maikal, klo 15.00 DJ Barfunkel, klo 16.00 Duo Ali Saad & Sanna Salmenkallio, klo 17.00 Mary Young ja klo 19.00 Xample (Live).

KONTUFESTARI -RETROTAPAHTUMA

Itä-Helsingin legendaarinen KontuFestari tekee monen vuoden tauon jälkeen paluun Kontulaan! Kontulan ostarin Kontula-aukiolla la 20.8. klo 12-20 järjestettävä maksuton, pienimuotoinen ja eräänlainen retrotapahtuma sisältää niin perheille suunnattua ohjelmaa kuin myös useiden tunnettujen artistien esiintymisiä.

Festarin perheohjelma kulkee nimellä Katukarnevaalit, joka tarjoaa monitaiteista tekemistä lapsille, nuorille ja perheille. Nuorisotalo Luupin etupihalla voi askarrella kierrätysmateriaaleista, kokeilla herkkuteatterinuken rakentamista tai heittäytyä sirkustemppujen vietäväksi Musikanttien ja Maria Baric Companyn kanssa klo 12-13:30. Good Vibes East ja Call out Suomi järjestävät hip hopin elementtejä yhdistävän katutanssin, musiikin ja katutaiteen tapahtuman nuorisotalo Luupin takapihalla klo 12-15.

Kirjaston edestä löytyvästä Todellisuuden tutkimuskeskuksen ja Teatteri Kontulan Esityskioskista voi tilata haluamansa esityksen klo 13-17. Katukarnevaali herättelee pohtimaan sitä, millainen voisikaan olla unelmien Kontula, jossa tehdään, nähdään ja koetaan yhdessä taidetta ja kulttuuria.

Festarin päälavalla nähdään klo 14 alkaen mm. Duo Juippi & Juippi, Pelle Miljoona soolona (n. klo 14.45), Notkea Rotan solistit (n. klo 15.45), J. Hearthill Trinity (n. klo 17.15) ja Elliot’s Crazy Compass (n. klo 18.45).

Ohjelmanmuutos 16.8.: Oulunkylän Seurahuoneen bändin sijasta esiintyy klo 14 Duo Juippi & Juippi (Mikko Perkoila, laulu, kitara, huuliharppu & Jukka Haikonen, laulu, dobro, mandoliini), joka esittää akustisten soittimien säestyksellä & vuosikymmenten kokemuksella amerikkalaisperäistä folk/kantri/blues/bluegrass -musiikkia, huumoria unohtamatta.
Muitakin ohjelmanmuutoksia saattaa tulla vielä.

Tiedot

Alkaa:
19.8.2022
Loppuu:
20.8.2022

Tapahtumapaikka

Kontula
Kontula
Helsinki, Uusimaa Suomi