Koti Blogi
0
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Metsäluonto Helsingissä -seminaari to 8.9. klo 14-17

8.9.2022 @ 14:00 - 17:00

Vanhankaupunginlahden metsää (kuva: Pirjo Tulikukka)

Helsinki kutsuu kaikki metsistä kiinnostuneet kaupunkilaiset kuulemaan huippuasiantuntijoiden esityksiä luonnon monimuotoisuudesta ja metsien hoidosta! Metsäluonto Helsingissä -seminaari järjestetään to 8.9. klo 14–17 ja siihen voi osallistua joko paikan päällä Kalasatamassa (os. Työpajankatu 8) tai etäyhteydellä (linkki alla). Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin.

Seminaari tarjoaa uusinta tieteellistä tietoa useasta eri näkökulmasta. Seminaarin keskiössä on Helsingin metsäluonnon monimuotoisuus ja metsien hoito. Asiantuntijoiden esityksissä haetaan näkökulmia metsäluonnon monimuotoisuuden säilyttämiseen ja lisäämiseen tiivistyvässä kaupungissa – samalla kun huolehditaan metsien kestävyydestä. Esimerkiksi luontokato, ilmastonmuutos, taudit ja tuholaiset, metsien pirstaloituminen ja niiden kasvava käyttöpaine sekä asukkaiden näkemykset ovat asioita, jotka tulee ottaa kaupungin metsien hoidossa huomioon. Uusinta tietoa metsistä ja metsien hoidosta esittelevät tutkijat ja asiantuntijat muun muassa Helsingin yliopistosta ja Aalto yliopistosta. Seminaarin avaa apulaispormestari Anni Sinnemäki.

Metsäluonto Helsingissä -seminaari liittyy Helsingin luonnonhoidon linjausten päivitykseen, joka tehdään tämän syksyn aikana. Luonnonhoidon linjausten päivitystyössä halutaan kuulla asukkaita ja sidosryhmiä mahdollisimman laajasti. Metsiä koskevat luonnonhoidon linjaukset tuodaan kaupunkilaisille kommentoitavaksi lokakuussa avattavaan Kerro kantasi -kyselyyn.

Paikan päällä osallistuvia pyydetään ilmoittautumaan viimeistään 1.9. kahvitarjoilujen vuoksi. Ilmoittautuminen tapahtuu tämän linkin kautta: https://tinyurl.com/seminaari-ilmoittautuminen. Seminaaria voi seurata myös etäyhteyden välityksellä. Etäosallistujien ei ole tarpeen ilmoittautua erikseen, vaan tilaisuuteen voi liittyä suoraan oheisen linkin kautta:  https://tinyurl.com/metsaluontoseminaari Tilaisuus tallennetaan myöhempää katselua varten.

 

Tapahtumapaikka

Helsingin kaupunkiympäristön toimialan toimipiste
Työpajankatu 8
Helsinki, Suomi
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto