Koti Blogi
0
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Pormestarin asukasilta Pasilassa ti 28.11.

28.marraskuu @ 18:00 - 20:30

Näkymä Pasilan kaupunginosasta, kuvaaja: Petri Rajaniemi
Pasilan kaupunginosaa, kuva: Helsingin kaupunki, kuvaaja: Petri Rajaniemi

Pasilan kaupunginosien ”Pormestarin asukasilta” järjestetään ti 28.11. klo 19.00–20.30 Stadin ammatti- ja aikuisopistossa, os. Savonkatu 4. Ennen pormestarin isännöimää illan keskusteluosuutta, järjestetään klo 18.00 alkaen rakennuksen aulassa pop up -tori, jossa voi keskustella Pasilan asioista kaupungin asiantuntijoiden ja alueen muiden toimijoiden kanssa!

Kaikki Pasilan asukkaat ja muutkin alueesta kiinnostuneet ovat tervetulleita tilaisuuteen. Pormestarin asukasiltaan voi osallistua paikan päällä tai verkossa, Helsinki-kanavan kautta. Lähetyksen aikana voi lähettää kysymyksiä viestiseinän kautta.

Ennen asukasiltaa voi järjestäjille lähettää Pasilaa koskevia ennakkokysymyksiä ja -aiheita KerroKantasi-palvelun kautta. Kysely sulkeutuu viikko ennen asukasiltaa. Kaksikielinen kutsu lähetetään Pasilan alueen koteihin noin kaksi viikkoa ennen pormestarin asukasiltaa. Illan tallenne on nähtävissä myöhemmin Helsinki-kanavalla.

Pormestarin asukasiltojen perinne on pitkä

Kaupunginjohtaja Teuvo Auran aloitteesta ryhdyttiin 1970-luvun puolivälissä järjestämään Helsinki-tunteja, joiden aikana asiantuntijat vastasivat asukkaiden ja toimittajien esittämiin kysymyksiin.

Asukasillat ovat yhä edelleen keskustelutilaisuuksia, joissa asukkaiden on mahdollista kysyä kaupungin toimialaan liittyvistä asioista suoraan pormestarilta ja kaupungin asiantuntijoilta.

Kaupunki siirtyi pormestarimalliin kesäkuussa 2017, jolloin tilaisuuden nimeksi päätettiin antaa pormestarin asukasilta. Pormestarin asukasillat vakiintuivat silloin kaksiosaisiksi, illan aloittavaan pop up -toritapahtumaan ja sitä seuraavaan keskusteluosuuteen.

Pormestarin asukasilta järjestetään 3–4 kertaa vuodessa tietyn kaupunginosan tai alueen asukkaille.  Keskustelua käydään alueen asukkaiden esille tuomista aiheista. Yhteistyökumppaneina järjestelyissä ovat kaupunginosan asukasyhdistykset ja muut yleishyödylliset toimijat.

Tiedot

Päivämäärä:
28.marraskuu
Aika:
18:00 - 20:30
Kotisivu:
https://www.hel.fi/fi/uutiset/pasilan-asukkaita-kutsutaan-pormestarin-asukasiltaan-marraskuussa

Järjestäjä

Helsingin kaupunki

Tapahtumapaikka

Stadin ammattiopisto
Savonkatu 4
Helsinki, Suomi
+ Google Map