Koti Blogi
0
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Taiteiden yönä to 18.8. – runsaasti ohjelmaa eri puolilla kaupunkia!

18.8.2022 @ 00:00 - 23:59

Taiteiden yö Helsingissä (kuva: flickr, Tuomas Kytömäki)

Ympäri Helsinkiä levittäytyvää Taiteiden yötä juhlitaan pitkästä aikaa taas torstaina 18. elokuuta! Muun muassa Helsingin kulttuurikeskukset, museot ja kirjastot täyttyvät maksuttomasta Taiteiden yön ohjelmasta. Luvassa on niin pihakonsertteja, työpajoja kuin dokumenttielokuviakin. 18.8. kaupungin museot ovat auki iltamyöhään. Myös valtavan paljon muuta ohjelmaa ympäri kaupunkia on tarjolla. Kaikkiin tapahtumiin ja näyttelyihin on vapaa pääsy. Taiteiden yön ohjelma kattavasti kartalta klikkaillen löytyy oheisen linkin kautta
https://helsinkifestival.fi/taiteidenyo/ohjelma/

Ohjelmaa kaupungin museoissa:

Kaupunginmuseon aulassa valmistetaan koko perheelle soveltuvassa työpajassa tekstiilijätteestä yhteinen niitty klo 17–20 ja Falkmanin pihalla katsellaan vanhoja Helsinki-aiheisia mainoksia ja lyhytelokuvia klo 20–23. Museon näyttelyt ovat myös avoinna klo 23 saakka.

Hakasalmen huvilaan sekä Rikoksen ja rakkauden kaduilla -näyttelyyn on Taiteiden yönä vapaa pääsy klo 17–22. Klo 19 lavalle nousee valkokankaalta tuttu yhtye Marko Haavisto & Poutahaukat, jonka soinnut vievät kuulijan Aki Kaurismäen elokuvien kaihoisan nostalgisiin tunnelmiin.

Ruiskumestarin talon pihalla soivat perinteiset sävelet kotoa ja kaukomailta klo 17–21. Illan aikana esiintyvät KuokkavieraatAition Desert Ensemble ⁣ja Mikkels Sons.

Työväenasuntomuseossatutustutaan museoon slangioppaan johdatuksella sekä lauletaan vanhoja tuttuja työväenlauluja Liiton Laulajat -lauluyhtyeen johdolla. Työväenasuntomuseo on avoinna Taiteiden yönä poikkeuksellisesti klo 20 asti.

Ohjelmaa kaupungin kulttuurikeskuksissa:

Helsingin kulttuurikeskuksissa on luvassa to 18.8. kiinnostavia konsertteja ja elämyksellisiä koko perheen tapahtumia. Malmitalon viereisessä Ala-Malmin puistossa kuullaan kaksi timanttista keikkaa. Kello 18 esiintyy perinteisten romanilaulujen tulkitsija Hilja Grönfors Latšo Džinta -yhtyeineen. Illan huipentaa klo 20.30 suomirock-ikoni Pelle Miljoona uusimman kokoonpanonsa Pelle Miljoona Bandin kanssa. 

Kanneltalo täyttää tänä vuonna 30 vuotta, ja merkkipäivää juhlistetaan to 18. – la 20.8. Juhlallisuudet avaa to 18.8. Taiteiden yö (kello 16.30–20), jossa hämmästellään koko perheen sirkusesitystä, taiteillaan lentäviä lusikoita ja viihdytään Fillaripianistin ja Ruffle Armyn jättisaippuakuplashown parissa. Pe 19.8. synttärikeikalla (klo 16 alkaen) lavalle nousevat diskokuningatar Eini, suomalaisen underground-rockin suosikki Litku Klemetti ja yhteislauluihin yleisön johdattava Mari Kätkä Trio. Juhlaviikonlopun päättävät la 20.8. Kannelmäen ensimmäiset kyläjuhlat (klo 10–20), joiden ohjelma on alueen asukkaiden suunnittelema. 

Stoan aukiolla vietetään Taiteiden yönä koko perheen perinteistä Elojuhlaa, jossa on luvassa muun muassa Blind Gut Companyn ällistyttäviä sirkustemppuja ja jongleerausta. Perheen pienimpiä viihdyttävät Pikkulin vuorovaikutteinen musiikki-laulu-leikkishow ja Pikku Papun Orkesterin konsertti. Tapahtuma järjestetään to 18.8. kello 17–20.  

Vuotalolla Vuotorin lavan ottaa haltuunsa timanttinen soul-laulaja Emilia Sisco The Northern Lights -kvartetin kera kello 18 alkaen ja Vuosalissa esitetään kotimainen komediaelokuva Peruna. Alapihalla jaetaan tarinoita Story Sharing Caféssa, ja Vuotalon aulassa on luvassa kuvataidekoulun ja työväenopiston työpaja. Tapahtuma on avoinna klo 16–22.

Annantalolle saapuu 4–10-vuotiaille suunnattu, sirkusta ja fyysistä teatteria sisältävä Piste Kollektiivin Viima – mistäs nyt tuulee? -esitys, joka valittiin vuoden 2022 ITU-lastenteatteriesitykseksi. Näytökset järjestetään Annantalon A-lavalla to 18.8. kello 13, 15 ja 18. 

Espan lavalla pääsee ääneen kello 19 alkaen mahtipontisesta tyylistään tunnettu The Sound of Divas, jota tähdittää viisi solistia ja kymmenhenkinen orkesteri torvisektioineen. Konsertissa kuullaan suurten naisartistien klassikoita ja groovaavia disco-, soul- ja funk-hittejä.

Tiedot

Päivämäärä:
18.8.2022
Aika:
00:00 - 23:59
Kotisivu:
https://helsinkifestival.fi/taiteidenyo/ohjelma/