Koti Blogi
0
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Viaporin Kekri -kaupunginosatapahtuma la 4.11.

4.marraskuu

Suomenlinnan Kekri la 4.11.2023

Pyhäinpäivänä, 4. marraskuuta Suomenlinnan voi nähdä uudessa valossa!

Kekri on muinainen suomalainen juhla sadonkorjuukauden ja vuodenkierron päätteeksi. Kekrinä on juhlittu runsaan ruoan ja juoman äärellä, edesmenneitä kunnioittaen sekä sadosta ja kuluneesta vuodesta kiittäen. Viaporin kekrissä vanhojen perinteiden pohjalle on luotu tähän aikaan sopiva, yhteinen kaupunkitapahtuma Suomenlinnan asukkaille, helsinkiläisille ja siellä vieraileville. Viaporin kekri on tapahtuma täynnä valoa sekä suomenlinnalaista taidetta, kulttuuria ja makuja.

Maailmanperintökohteen arvoja kunnioittaen luotu Viaporin kekri luo uusia merkityksiä vuosisatoja vanhoille uskomuksille ja tavoille sekä antaa vierailijoilleen ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua ja kokea Suomenlinna uudesta näkökulmasta. Vierailijoiden on mahdollista nähdä myös linnoituksen jännittävimpiä kolkkia, jotka ovat yleensä suljettuna yleisöltä.

Kurkistuksia Viaporin Kekrin 2023 ohjelmaan:
(Ohjelman tarkentuu lokakuun aikana tänne)

Kekrivinkit vierailijakeskuksesta
Tervetuloa Suomenlinnan vierailijakeskukseen heti päälaiturin vieressä! Vierailijakeskuksesta saat tapahtumapäivän aikana kaikkein ajankohtaisimman tiedon niin tapahtumasta kuin koko Suomenlinnasta.

Nautittavissa koko tapahtuman ajan klo 14–22:

Valon reitti päälaiturista Suurelle linnanpihalle
Valon reitti johdattaa sinut tapahtumapaikoille sekä taiteen ja herkkujen äärelle. Valon reitin päätepisteestä Suurelta linnanpihalta alkaa valoperhosten polku. Kuinka monta perhosta löydät matkan varrelta?

Valovoimainen kekripukki Levyhallissa
Tänä vuonna kekripukki tulee paikalle valotaideteoksena ja loistaa koko tapahtuman ajan Levyhallissa! Pukin selkään voi kiivetä ja sen korvaan voi kertoa uudenvuodenlupauksensa ja -haaveensa.  Kekripukin lisäksi Levyhallin ohjelmassa on hieno kattaus suomenlinnalaista musiikkia iltapäivästä myöhäiseen iltaan! Ohjelma päivittyy lokakuun kuluessa.

Beerfest Tenalji von Fersenissä
Maistele pienpanimo-oluita ja kuuntele Friction band -yhtyettä kolmen setin keikalla.

Ravintola Valimo avoinna klo 12–22
Kesäravintolana tunnettu Valimo avaa ovensa Viaporin kekriin!

Tekemistä ja herkuttelua klo 14 alkaen:

Puuhapaja perheille Pirunkirkossa klo 14–18
Koko perheen tapahtuma, tuottajana Haaga-Helian restonomiopiskelijat.

Mystinen metsä Pajasalissa klo 14–18
Koko perheen tapahtuma, tuottajana Haaga-Helian restonomiopiskelijat.

Muikkuja, lämpimiä juomia ravintola Adlerfeltin pihalla, DJ Adler Wine Housessa klo 14–20
Voit herkutella sadonkorjuumenun ravintolassa tai nautiskella lämpimiä juomia sekä maukkaita muikkuja Adlerfeltin takapihan kauniisti valaistulla terassilla. Ravintolaan voi tehdä varauksia nettisivuilla. Muikkuja ja lämpimiä juomia terassilla klo 14-20. DJ Double Denim soittaa Viaporin kekrin tunnelmaan sopivaa musaa Adler Wine Housessa klo 16 – 20.

Hyvinvointitapahtuma Myllysalissa klo 14–18
Paikallisten toimijoiden järjestämä hyvinvointitapahtuma.

Näkemyksiä ja kokemuksia klo 15 alkaen:

Valotaidetta: Bastionin liekit Bastion Höpkenissä klo 15–20
Bastion Höpken Suuren linnanpihan portilla muuttuu luovan ja innovatiivisen valotaiteen näyttämöksi, kun Haaga-Helian restonomiopiskelijat yhdessä moninkertaisesti palkitun Hospitality-alan ammattilaisen Pasi Tuomisen kanssa herättävät tunnelit henkiin!

Telttasauna Linna Barin edustalla klo 15–22
Oma pyyhe mukaan!

Hienoja hetkiä klo 16 alkaen:

Kynttiläkonsertti Suomenlinnan kirkossa klo 16.30–17.30
Pyhäinpäivänä lauluyhtye Swing High’n kynttiläkonsertissa kuullaan rauhoittavia ja syvällisiä kappaleita kaipauksesta, mutta mukaan mahtuu myös iloa ja kiitollisuutta.

Livekeikkoja Linna Barissa klo 16–22
Useita eri esiintyjiä, aloitukset klo 16, 19 ja 21.

Pimenevän illan tunnelmia klo 17 alkaen:

LOVI ambientklubi Ruutikellarissa klo 17–22
LOVI ambientklubissa esitetään kolme liveä takamaiden ja synkkien laaksojen ambient-musiikkia sekä visuaaleja. Tervetuloa rauhoittumaan, rentoutumaan ja pysähtymään tummasävyisen ambient/drone -musiikin äärelle Ruutikellariin.

Kierroksia ja kohtaamisia klo 18 alkaen:

Taiteilijatapaaminen vanhalla puhelinkopilla klo 18–19
Ben Valeen kangasveistos Roihu on esillä Suomenlinnan vanhassa puhelinkopissa. Tule tapaamaan taiteilijaa puhelinkioskille ja keskustelemaan omasta roihustasi; minkä tekeminen saa sinun sydämesi syttymään?

Kurja Viapori -opastukset (K18) klo 18.20 ja 20.20, lähtö lauttarannasta
Suomenlinna verhoutuu syksyn pimeyteen, johon voi sukeltaa syvemmälle Kurja Viapori -opastuskierroksella. Linnoituksen pimeä vuodenaika on pyhitetty murhamiehille, vankikarkureille, vaietuille salaisuuksille ja ruumiin kuolevaisuudelle. Ikäraja 18 vuotta. Järjestäjänä Ehrensvärd-seura.

Kekrijuhlan humu jatkuu klo 19 alkaen:

Äänimaljakonsertti Myllysalissa klo 19
Ona Kamun Verhottu-äänimaljakonsertti edesmenneille. Äänimaljojen ja gongien lempeässä ja hoitavassa värähtelyssä voit viettää hetken edesmenneiden kanssa.

Ravintoloita ja kahviloita avoinna:
Ravintolat Suomenlinnan Panimo, Bastion Bistro sekä Viaporin Deli & Café ovat myös avoinna/Cafe Silo avoinna klo 12–21/Café Vanille pop-up kahvila kauniissa Paarlastihuoneen kokoustilassa

Valosirkus Spektri järjestää kolme esitystä Viaporin kekri-illan aikana/ Suomenlinnamuseo, Sotamuseo ja Tullimuseo ovat avoinna Viaporin kekrissä/ Suomenlinnan Panimo & shop järjestää panimokierroksia, aikataulu tarkentuu!
Taidekoulu Maa järjestää myyjäiset koulun tiloissa/ Lasistudio Hytti on avoinna kekritapahtuman aikana

Mukana myös paljon muitakin toimijoita sekä ohjelmaa, joka tarkentuu lokakuun aikana! Tapahtuman FB-sivu

Viaporin kekri 2023 toteutetaan yhteistyössä Haaga-Helian restonomiopiskelijoiden sekä paikallisten yrittäjien, yhdistysten ja taiteilijoiden kanssa. Tapahtuman järjestäjä on Suomenlinnan hoitokunta.

Kannattaa pysyä kuulolla tapahtuma elää ja hengittää kuten uudenvuodenjuhlan henkeen kuuluu!

Syksyinen Suomenlinna, kuva: Arttu Kokkonen

Tiedot

Päivämäärä:
4.marraskuu
Kotisivu:
https://www.suomenlinna.fi/viaporin-kekri-2023/

Tapahtumapaikka

Suomenlinna
Suomenlinna
Helsinki, Suomi
+ Google Map