Koti Blogi

Tapaninvainion aluepuiston puistosuunnitelmaluonnos

Helsingin kaupunki laatii Tapaninkylän kaupunginosassa sijaitsevan Tapaninvainion aluepuiston leikkialueen puistosuunnitelmaa. Kyseessä on siis Tervapääskyn leikkipuiston entinen alue Tervaapääskynpolun ja Tapaninvainiontien välisellä alueella.

Suunnitelmaluonnokseen voi tutustua 27.2. – 12.3.2020 välisenä aikana Sörnäistenkadun asiakaspalvelupisteessä (Sörnäistenkatu 1) sekä verkkosivulla osoitteessa https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/julkaisut-ja-aineistot/ilmoitukset/katu-ja-puistosuunnitelmat/tapaninvainio-270220

(Tai www.hel.fi/suunnitelmat ja sieltä Katu- ja puistosuunnitelmat.)

Puiston suunnittelu perustuu voimassa olevaan asemakaavaan. Puistosuunnitelma koskee leikkialueen peruskorjausta. Peruskorjauksen tavoitteena on rakentaa purettavan leikkipuisto Tervapääskyn tilalle monipuolinen, toimiva ja turvallinen leikkipaikka. Leikkipaikan toimintoja jäsennellään ja alueen rakenteita, kasvillisuutta sekä pintamateriaaleja korjataan tai uusitaan. Leikkipaikan varusteita vaihdetaan ja leikkitoimintoja lisätään. Nykyistä kahluuallasta hyödynnetään ja se muutetaan pienten lasten potkulautailupaikaksi. Puistosuunnitelma valmistuu kesällä 2020 ja rakentaminen aloitetaan alustavan aikataulun mukaan syksyllä 2020. Tämä kirje lähetetään puistoon rajautuvien kiinteistöjen omistajille. Toivomme, että isännöitsijät tiedottavat asunto-osakeyhtiöissä suunnitelmasta asukkaille. Mahdollinen palaute suunnitelmaluonnoksesta tulisi antaa 12. 3.2020 mennessä.

LISÄTIEDOT JA PALAUTTEET
Petra Rantalainen, Helsingin kaupunki, Maankäyttö ja kaupunkirakenne, Puh. 09-310 39795, petra.rantalainen (ät) hel.fi.
Katarina Mäntyoja, WSP Finland Oy, puh. 050 378 8316, katarina.mantyoja (äy) wsp.com.

Kuva puistosuunnitelmaluonnoksesta. Helsingin kaupunki

Terviksen perhekahvilan kevät

MLL perhekahvila2019

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Tapaninkylän paikallisyhdistyksen perhekahvila leikkipuisto Tervapääskyssä jatkaa myös keväällä toimintaansa maanantaisin klo 9.30-11.30 . Paikkana toimii Terviksen uudet tilat osoitteessa Immolantie 9.

Perhekahvilaan on avoimet ovet ja mahdolliseen ohjelmaan ja välipalaan voi halutessaan osallistua. Välipalassa on vapaaehtoinen maksu, jolla tuetaan kahvilan toimintaa.

Perhekahvilassa toimitaan itsepalvelutyyliin, eli kukin saa vuorollaan keittää kahvia ja laittaa naposteltavaa esille, tarvikkeita löytyy puistolta.

Tervetuloa viihtymään!

Lisätietoa:
https://tapaninkyla.mll.fi/perhekahvilat/tervapaasky/
https://www.facebook.com/mlltapaninkyla/
https://www.facebook.com/groups/848581685221393/

Asukastilaisuus puistosuunnitelmasta to 27.2. klo 17-18.30

tapaninvainio futispiknik 2012

Tapaninvainion aluepuiston leikkialueen puistosuunnitelmaa esitellään asukkaille torstaina 27.2.2020 klo 17.00-18.30 leikkipuisto Tervapääskyn uusissa tiloissa osoitteessa Immolantie 9.

Kutsusta löytyy myös lisätietoja suunnitelmasta sekä ohjeet palautteen antamiselle.

Suunnitelmaluonnokseen voi tutustua 27.2. – 12.3.2020 välisenä aikana Sörnäistenkadun asiakaspalvelupisteessä (Sörnäistenkatu 1) sekä verkkosivulla osoitteessa www.hel.fi/suunnitelmat (kohdassa Katu- ja puistosuunnitelmat).

Tapaninvainion ensimmäinen kotikaupunkipolku valmiina

Kaupunginosayhdistyksen historiaryhmä on julkaissut Tapaninvainion ensimmäisen kotikaupunkipolun, eli ohjeistetun kävelyreitin, jolla voi lisätä kotiseututuntemusta. Kaiken kaikkiaan kävelyreittejä on valmisteilla neljä.

Kotikaupunkipolku 1 löytyy Tarinoita Tapaninvainiosta –historiablogista.

Kotikaupunkipolkuun voi tutustua virtuaalisesti tekstin ja kuvien avulla vaikkapa kotisohvalta, mutta elävämmäksi historia ja nykypäivä tulevat kävelemällä kyseisen reitin läpi – samalla tekstiä ja kuvia tutkien. Nyt julkaistu ensimmäinen reitti alkaa Uimarannantien ja Jokitien risteyksen vaiheilta ja suuntautuu Kirkonkyläntien ja Vantaanjoen väliselle alueelle. Reitin pituus on runsas kolme kilometriä.

Hissaryhmä toivoo reittiin vielä lisätietoja, kommentteja ja korjauksia. Näitä voi laittaa blogitekstin kommenttilaatikkoon tai lähettää suoraan kaupunginosayhdistyksen historiablogin ylläpidolle tapaninvainiosta (ät) gmail.com.

Kuva historiablogista tapaninvainioblog.wordpress.com. Tekijä: Tuntematon, Ajankohta: 1930 -luku, tunniste N190213

Tapaninvainion kotikaupunkipolut

Kotikaupunkipolku 1

Tapaninvainion kaupunginosayhdistyksen historiaryhmä on valmistellut neljä kävelyreittiä – virtuaalista tai todellista – ja koonnut joitakin tietoja reittien varrelle sattuvista kohteista.

Nyt Tarinoita Tapaninvainiosta -historiablogisivulla julkaistu ensimmäinen reitti alkaa Uimarannantien ja Jokitien risteyksen vaiheilta ja suuntautuu Kirkonkyläntien ja Vantaanjoen väliselle alueelle. Reitin pituus on runsas kolme kilometriä. Kierros umpeutuu, kun palataan Uimarannantietä takaisin Karhusuontein risteykseen ja Jokitien vaiheille.

Seuraava reitti suuntautuu pohjoiseen ja kattaa Tapaninvainion rantapuiston ja Uimarannantien pohjoispuolella olevan alueen. Kolmas reitti kulkee Kirkonkyläntien itäpuolella. Myös Kapteenskanmäki saa oman pienen kävelykierroksensa.

Hissaryhmä toivoo lisätietoja, kommentteja ja korjauksia. Muutamissa kohdissa on kysymysmerkkejä, kun emme ole olleet varmoja esimerkiksi vuosiluvuista.

Monikin lukija saattaa lukiessaan tai kulkiessaan ajatella, että ’siinä lähellähän olisi myös …’ Mielellään niistä ajatuksista kuulisimme ja täydentäisimme kuvaa kaupunginosastamme. Ja kaikki tiedämme, että tarinat ja kuvat lisäävät juttujen kiinnostavuutta. Mielellään kommentoikaa ja ottakaa yhteyttä joko blogitekstin lopussa olevan kommenttilaatikon kautta tai suoraan kaupunginosayhdistyksen sivuille.

Tammikuussa 2020,
Hissaryhmä

Haluatko mukaan toimitustiimiin?

futis

futis

Tapaninvainion nettisivuja ylläpidetään vapaaehtoisten asukkaiden voimin. Haluaisitko liittyä mukaan toimitustiimiimme?

Sivuilla jaetaan tietoa alueen asukkaille ja sivut toimivat Tapaninvainion käyntikorttina muille alueesta kiinnostuneille. Voisitko esimerkiksi kerätä kanssamme alueen uutisia ja tapahtumia ja julkaista niitä täällä? Tai haluaisitko parantaa sivujen valikkorakennetta tai ulkoasua? Korjata toimimattomia linkkejä? Tai olisiko sinulla hienoja valokuvia sivuilla jaettaviksi? Vai onko sinulla jokin ihan muu idea, esim. juttusarja alueen yrityksistä, asukkaiden saavutuksista, eläimistä tms.?

Ota yhteyttä ylläpitoon yhteydenottolomakkeella. Otamme mielellämme vastaan myös palautetta ja juttuehdotuksia.

Tapaninvainion katusuunnitelmia nähtävillä

pohjanpellontiekävely2016

Helsingin kaupunki laatii katusuunnitelmia Tapaninvainiontien ja Karhusuontien liittymäjärjestelyille sekä Pukinmäenkaarelle välillä Karhusuontie – Katajamäentie.

Suunnitelmaluonnoksiin voi tutustua 11.12.2019–14.1.2020 välisenä aikana Pukinmäen kirjastossa, Kenttäkuja 12, Helsingin kaupungin Sörnäistenkadun asiakaspalvelupisteessä ma 8.15–17, ti–to 8.15–16, pe 10–15 (Sörnäistenkatu 1), sekä verkkosivulla osoitteessa www.hel.fi/suunnitelmat (kohdassa Katu- ja puistosuunnitelmat).’

Katusuunnitelman luonnos esitellään asukkaille osana Uutta Koillis-Helsinkiä -tapahtumaa tiistaina 17.12.2019 klo 16–19 Malmitalolla, Ala-Malmin tori 1.

Suunnitelmat ovat myös tässä pdf-tiedostoina:
Tapaninvainiontien ja Karhusuontien liittymäjärjestelyt
Pukinmäenkaari välillä Karhusuontie-Katajamäentie

Suunnitelmaluonnoksista on mahdollista antaa palautetta 17.1.2020 mennessä:
– Sauli Hakkarainen, Helsingin kaupunki, Maankäyttö ja kaupunkirakenne, Puh. 09-310 39494, etunimi.sukunimi@hel.fi
– Tauno Mäkelä, Ramboll Finland Oy, puh. 040 7652121, etunimi.sukunimi@ramboll.fi

 

pohjanpellontiekävely2016
Kuvituskuva. Kyseinen tie ei liity suunnitelmiin.

Uutta Koillis-Helsinkiä -tilaisuus 17.12. klo 16-19 Malmitalolla

Miten Koillis-Helsinki uudistuu?

Koillis-Helsinki uudistuu lähivuosina. Suunnitteilla on uusia asuntoja ja liiketiloja, kadut ja viheralueet kohenevat. Malmitalolla voit keskustella suunnittelijoiden kanssa muun muassa Kivikosta, Pihlajamäestä, Viikistä, Tapaninvainiosta, Malmista ja Pukinmäestä.

Tule mukaan 17.12. klo 16–19 Malmitalolle Uutta Koillis-Helsinkiä tapahtumaan!

Osoite on Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki. Tilaisuuden Facebook-tapahtuman löydät osoitteesta www.facebook.com/events/430261151189341.

Illan aikana esitellään myös asemakaava-asioita sekä katu- ja puistosuunnitelmia, joihin asukkaat voivat vaikuttaa. Suunnitelmiin voi tutustua osoitteessa www.hel.fi/suunnitelmat.

Erityisesti Tapaninvainiota koskevat suunnitelmat ovat nähtävillä myös tässä pdf-tiedostoina:

Tapaninvainiontien ja Karhusuontien liittymäjärjestelyt
Pukinmäenkaari välillä Karhusuontie-Katajamäentie


Kuva: Malmitalo.fi

MLL:n Terviksen perhekahvila starttaa jälleen

MLL perhekahvila2019

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Tapaninkylän paikallisyhdistyksen perhekahvila leikkipuisto Tervapääskyssä jatkaa jälleen toimintaansa. Kerho alkaa toimia Terviksen uusissa tiloissa osoitteessa Immolantie 9 maanantaisin klo 9.30-11.30.

Perhekahvila aloittaa itsepalvelutyyliin, eli kukin saa vuorollaan keittää kahvia ja laittaa naposteltavaa esille, tarvikkeita löytyy puistolta. Mikäli joku kiinnostuu käymään välillä kaupassa ja laittamaan enemmän esille, niin ota yhteyttä!

Tervapääskyn perhekahvilan Facebook-sivu.

Tervetuloa kaikille, yhdessä saamme kaivatun kahvilan taas pyörimään!

MLL perhekahvila2019