Muutoksia bussilinjoihin

Koillis-Helsingin bussilinjasto uudistuu jälleen elokuussa 2017, kun syysliikenteen aikataulut astuvat voimaan. Tämä vaikuttaa myös Tapaninvainion kautta ja läheltä kulkeviin linjoihin.

Tapaninvainiolaisiin vaikkuttavia muutoksia ovat mm. seuraavat:

Linjan 69 reitti jatketaan elokuussa 2017 Malmilta Sepänmäen ja Alppikylän kautta Jakomäkeen.

Nykyisellä linjatunnuksella 70T ajettavaa linjaa aletaan liikennöidä numerolla 70 ja linjan reittiä muutetaan siten, että reitti kulkee Pukinmäen ja Malmin sairaalan kautta ja päättyy Malmille nykyisen Suutarilan sijaan. Linjaa liikennöidään jatkossa vain arkisin.

Linja 72 muuttuu linjaksi 61 ja perusversion päätepysäkki siirtyy Erätieltä Siltamäkeen. Lisäksi ruuhka-aikana ajetaan linjaa 61T Tapanilan urheilukeskukselle.

Linjan 79 reitti jatketaan Malmilta Siltamäen ja Suutarilan kautta Puistolan asemalle. Malmilta reitti kulkee Kirkonkyläntieltä Tapaninvainiontien ja Suutarilantien kautta Siltamäkeen.

Itäkeskuksesta lähtevän linjan 554 reitti ei enää kulje Malmilta Leppävaaraan vaan Töyrynummen kautta Tapanilan urheilukeskukselle. Myöhään iltaisin ja viikonloppuisin linja kulkee K-reittiä Lassilan ja Pitäjänmäen kautta kuten nykyinen 554K.

Linjat 75A, 76A, 76B ja 77A lakkautetaan ja ne korvataan edellä mainituilla muiden linjojen reittimuutoksilla.

Yölinjasto muutetaan vastaamaan uutta päiväliikenteen linjastoa.

Kaikkien nyt muutettavien ja jo uudistuksen yhteydessä aiemmin muuttuneiden linjojen linjakortit löytyvät osoitteesta: https://www.hsl.fi/sites/default/files/koheli_liite1_linjakortit_20170406.pdf

Lisätietoja: https://www.hsl.fi/linjastosuunnitelmat/koillis-helsingin-linjastosuunnitelma