Tapaninvainion aluepuiston puistosuunnitelmaluonnos

Helsingin kaupunki laatii Tapaninkylän kaupunginosassa sijaitsevan Tapaninvainion aluepuiston leikkialueen puistosuunnitelmaa. Kyseessä on siis Tervapääskyn leikkipuiston entinen alue Tervaapääskynpolun ja Tapaninvainiontien välisellä alueella.

Suunnitelmaluonnokseen voi tutustua 27.2. – 12.3.2020 välisenä aikana Sörnäistenkadun asiakaspalvelupisteessä (Sörnäistenkatu 1) sekä verkkosivulla osoitteessa https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/julkaisut-ja-aineistot/ilmoitukset/katu-ja-puistosuunnitelmat/tapaninvainio-270220

(Tai www.hel.fi/suunnitelmat ja sieltä Katu- ja puistosuunnitelmat.)

Puiston suunnittelu perustuu voimassa olevaan asemakaavaan. Puistosuunnitelma koskee leikkialueen peruskorjausta. Peruskorjauksen tavoitteena on rakentaa purettavan leikkipuisto Tervapääskyn tilalle monipuolinen, toimiva ja turvallinen leikkipaikka. Leikkipaikan toimintoja jäsennellään ja alueen rakenteita, kasvillisuutta sekä pintamateriaaleja korjataan tai uusitaan. Leikkipaikan varusteita vaihdetaan ja leikkitoimintoja lisätään. Nykyistä kahluuallasta hyödynnetään ja se muutetaan pienten lasten potkulautailupaikaksi. Puistosuunnitelma valmistuu kesällä 2020 ja rakentaminen aloitetaan alustavan aikataulun mukaan syksyllä 2020. Tämä kirje lähetetään puistoon rajautuvien kiinteistöjen omistajille. Toivomme, että isännöitsijät tiedottavat asunto-osakeyhtiöissä suunnitelmasta asukkaille. Mahdollinen palaute suunnitelmaluonnoksesta tulisi antaa 12. 3.2020 mennessä.

LISÄTIEDOT JA PALAUTTEET
Petra Rantalainen, Helsingin kaupunki, Maankäyttö ja kaupunkirakenne, Puh. 09-310 39795, petra.rantalainen (ät) hel.fi.
Katarina Mäntyoja, WSP Finland Oy, puh. 050 378 8316, katarina.mantyoja (äy) wsp.com.

Kuva puistosuunnitelmaluonnoksesta. Helsingin kaupunki