Tapaninvainion jäälinna 2017

Tapaninvainion uimarannalle kohosi upea jäälinna!

jäälinna2017
Valmis jäälinna. Kuva: Esa Heiskanen

Tapaninvainion asukkaiden yhteisöllisyys tuotti jälleen näyttävän tuloksen! Lauantaina 11.2.2017 uimarannalle kohosi hieno jäälinna talkoovoimin.

Jäälinnan rakentamisen järjestelyistä sovittiin Facebookin Tapaninvainion jäälinna-ryhmän avulla. Kun vihdoin pakkassäät saapuivat, asukkaat tekivät kotipihoillaan jäätiiliä tyhjien maitotölkkien avulla.

Rakentamispäivänä kokoonnuttiin joen rantaan jo aamulla. Maitotölkkitiilien lisäksi päätettiin käyttää myös joen jäästä leikattuja suuria tiiliharkkoja.

Lopputulos on näyttävä! Toivottavasti siitä riittää asukkaille ja ohikulkijoille iloa useammaksi päiväksi ennen leutojen säiden saapumista.

Kiitos kaikille talkoolaisille yhteistyöstä ja mainiosta päivästä!

jäälinna2017 jäänleikkuu
Jääharkkojen leikkuuta joesta. Kuva: Päivi Kivelä

jäälinna2017 rakentaminen
Rakennustalkoot käynnissä. Kuva: Esa Heiskanen

jäälinna2017 avanto
Jokeen tehtiin avanto, josta otettiin jäätä ja vettä rakentamista varten. Avanto on hyvin merkitty, mutta jäällä liikkujien on silti syytä olla varovaisia.

Lisää kuvia linnasta ja sen rakentamisesta löytyy Facebookista ryhmistä Tapaninvainion jäälinna ja Tapaninvainion foorumi. Liity ryhmiin, jos et vielä kuulu.

Vuosi sitten, tammikuussa 2016, jäälinna rakennettiin Uimarannantie 8:n tontille. Jäälinna toimi tällöin asukkaiden ilahduttamisen lisäksi monumenttina kaupungin tehottomalle kaavoituspolitiikalle. Aiheesta kirjoitettiin myös Jäälinna-manifesti.