Tapaninvainion kotikaupunkipolut

Kotikaupunkipolku 1
Kotikaupunkipolku 2
Kotikaupunkipolku 3

Tapaninvainion kaupunginosayhdistyksen historiaryhmä on valmistellut kolme kävelyreittiä – virtuaalista tai todellista – ja koonnut joitakin tietoja reittien varrelle sattuvista kohteista. Reitit löytyvät Tarinoita Tapaninvainiosta -historiablogista. Kotikaupunkipolkuun voi tutustua virtuaalisesti tekstin ja kuvien avulla vaikkapa kotisohvalta, mutta elävämmäksi historia ja nykypäivä tulevat kävelemällä kyseisen reitin läpi – samalla tekstiä ja kuvia tutkien.

Ensimmäinen reitti alkaa Uimarannantien ja Jokitien risteyksen vaiheilta ja suuntautuu Kirkonkyläntien ja Vantaanjoen väliselle alueelle. Reitin pituus on runsas kolme kilometriä. Kierros umpeutuu, kun palataan Uimarannantietä takaisin Karhusuontein risteykseen ja Jokitien vaiheille.

Toinen reitti suuntautuu pohjoiseen ja kattaa Tapaninvainion rantapuiston ja Uimarannantien pohjoispuolella olevan alueen.

Kolmas reitti kulkee Kirkonkyläntien itäpuolella.

Myös Kapteenskanmäki saa oman pienen kävelykierroksensa.

Hissaryhmä toivoo lisätietoja, kommentteja ja korjauksia. Muutamissa kohdissa on kysymysmerkkejä, kun emme ole olleet varmoja esimerkiksi vuosiluvuista.

Monikin lukija saattaa lukiessaan tai kulkiessaan ajatella, että ’siinä lähellähän olisi myös …’ Mielellään niistä ajatuksista kuulisimme ja täydentäisimme kuvaa kaupunginosastamme. Ja kaikki tiedämme, että tarinat ja kuvat lisäävät juttujen kiinnostavuutta. Mielellään kommentoikaa ja ottakaa yhteyttä joko blogitekstin lopussa olevan kommenttilaatikon kautta tai suoraan kaupunginosayhdistyksen sivuille.

Tapaninvainion hissaryhmä