Tapaninvainion uimaranta kesällä 2021

Helsingin ympäristöpalvelut suosittelee välttämään uimista Marjaniemen, Pikkukosken, Pakilan ja Tapaninvainion uimarannoilla. Uimisen välttämissuositus on voimassa kesän 2021 ajan. Rannoilta aiempina vuosina otetuissa uimavesinäytteissä on ajoittain havaittu kohonneita suolistoperäisten bakteerien pitoisuuksia. Pikkukosken, Pakilan ja Tapaninvainion vedenlaatu huononee mm. rankkasateiden yhteydessä, kun sadevedet huuhtovat maanpinnan mikrobeja veteen. Helsingin ympäristöpalvelut seuraa tehostetusti kyseisten rantojen vedenlaatua kesän 2021 aikana. Lähde: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/liikunta/ulkoliikuntapaikat/maauimalat-ja-uimarannat/leva (luettu: 21.5.2021).

Tapaninvainion uimarannan veden laatu on kuitenkin 1.6.2021 tehdyssä mittauksessa todettu hyväksi. Lähde: https://www.hel.fi/static/liitteet-2019/Kymp/kulttuuri-ja-vapaa-aika/Uimavedenlaatu_2021.pdf (luettu: 14.6.2021). Jos siis kaupungin suosituksesta huolimatta aiot uida omalla vastuullasi, kannattaa viimeisimmät mittaustulokset katsoa edellisestä linkistä ja/tai sivulta: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/liikunta/ulkoliikuntapaikat/maauimalat-ja-uimarannat/leva. Asukkaiden kokemuksia ja näkemyksiä uimaveden laadusta voi kysellä Facebookissa ryhmässä Tapaninvainion foorumi.

Huom. Viimeisimpiä mittaustuloksia tai suosituksia ei päivitetä tälle sivulle kaupunginosat.fi/tapaninvainio, vaan katso aina kaupungin sivuilta viimeisin tilanne!

uimaranta