Uusia kotikaupunkipolkuja valmiina

Kaupunginosayhdistyksen historiaryhmä kokoaa Tapaninvainion kotikaupunkipolkuja, eli ohjeistettuja kävelyreittejä, jolla voi lisätä kotiseututuntemusta. Kaiken kaikkiaan kävelyreittejä on valmisteilla neljä. Kotikaupunkipolkuun voi tutustua virtuaalisesti tekstin ja kuvien avulla vaikkapa kotisohvalta, mutta elävämmäksi historia ja nykypäivä tulevat kävelemällä kyseisen reitin läpi – samalla tekstiä ja kuvia tutkien.

Helmikuun alussa tuli valmiiksi Kotikaupunkipolku 1 ja nyt kesän kynnyksellä myös Kotikaupunkipolku 2 sekä Kotikaupunkipolku 3. Reitit löytyvät Tarinoita Tapaninvainiosta –historiablogista. Ensimmäinen reitti alkaa Uimarannantien ja Jokitien risteyksen vaiheilta ja suuntautuu Kirkonkyläntien ja Vantaanjoen väliselle alueelle. Toinen reitti suuntautuu pohjoiseen ja kattaa Tapaninvainion rantapuiston ja Uimarannantien pohjoispuolella olevan alueen. Kolmas reitti kulkee Kirkonkyläntien itäpuolella.

Hissaryhmä toivoo reitteihin vielä lisätietoja, kommentteja ja korjauksia. Näitä voi laittaa blogitekstien kommenttilaatikoihin tai lähettää suoraan kaupunginosayhdistyksen historiablogin ylläpidolle sähköpostiosoitteeseen: tapaninvainiosta (ät) gmail.com.

Kuva Kotikaupunkipolku 3:n varrelta: Lintumäen puutarhamyymälä (Kirkonkyläntie 47) vuonna noin vuonna 1975.  Kuvan omistaa Matti Lintumäki.