Äänestä Tapulin kehittämiskohteita sähköisesti OmaStadi -palvelussa tai henkilökohtaisesti MALMIN kirjastossa to klo 15-18

327

Kaupunki on myöntänyt suurpiireille määrärahan, jonka käytöstä Helsingin asukkaat voivat äänestää lokakuussa. Alueilta koottiin keväällä kehittämisehdotuksia. Jatkoon pääsivät sellaiset suunnitelmat, jotka kaupunki katsoi toteuttamiskelpoisiksi.

Tapulikaupungin osalta äänestykseen eteni kaksi suunnitelmaa: 1) Tapulikaupungin puistoihin vehreyttä ja toimivuutta sekä 2) Tapulin asukastila.

Voit äänestää 1.- 31.10. 2019 pankkitunnuksilla ja mobiilivarmenteella OmaStadi -palvelussa tai käydä äänestämässä Malmin kirjastossa TORSTAISIN klo 15-18 tai keskustakirjasto Oodissa. Muista ottaa henkilöllisyystodistus tai passi mukaasi.

Äänestettävät suunnitelmat löydät OmaStadi -palvelusta ja myös sähköinen äänestäminen tapahtuu siellä (vihreä palkki sivun ylälaidassa, teksti ”Täältä pääset äänestämään”) https://omastadi.hel.fi/processes/omastadi-koillinen/f/106/.

Ohessa Tapulikaupunkia koskevien suunnitelmien tiivistelmät:

Suunnitelman nimi: Tapulikaupungin puistoihin vehreyttä ja toimivuutta

Tapulikaupungin viihtyisyyttä ja tietoutta alueesta vahvistetaan. Viihtyisyyttä vahvistetaan istuttamalla puita ja tuomalla penkkejä ulkona oleiluun.

Alueen kulttuurihistoriaa tuodaan paremmin näkyväksi tuomalla Sikalanmäen tornin viereen taulu, jossa kerrotaan paikan historiasta. Tapulikaupungin kerroastaloalue on rakennettu valtion sikataloudellisen koeaseman pelloille. Koeasema toimi Sikalanmetsän vieressä vuosina 1926-1968. Historiasta on hyvä kertoa nykyasukkaille.

Lisäksi Sikalanmetsässä olevaa pientä mäkeä, jota lapset käyttävät talvisin pulkamäkenä, hieman korotetaan liukuvauhdin lisäämiseksi sekä muotoillaan siten, että liuku ohjautuu turvallisesti nurmikolle eikä Palovartijantielle.

Päiväkoti Mintun pihalle istutetaan kolme isoa, lapsille varjoa antavaa puuta. Yksi hopeapaju istutetaan Palovartijantien ja Tapulikaupungin risteyksessä olevalle nurmialueelle. Kolme hopeapajua istutetaan Medialukion ja Puistolan mailapelikeskuksen pysäköintipaikkojen väliselle viheralueelle. Kolme hopeapajua istutetaan Tapulin leikkipuistoon.

Myös Ajuripuistoon sijoitetaan nimikyltti ja lisää penkkejä. Ajurinpuisto on saanut nimensä vasta vuonna 2018. Nimeä ei ole merkitty lainkaan maastoon, joten moni ei tiedä, että puistolla on nimi.

Tapulikaupungin viihtyisyys lisääntyy kun viheralueilla on mahdollista oleilla penkkien lisääntyessä. Puut elävöittävät ympäristöä ja sitovat saasteita.

Suunnitelman nimi: Tapulin asukastila

Kehitetään Tapulikaupunkiin yhteisöllistä toimintaa. Kaupunki palkkaa vuodeksi koordinaattorin kartoittamaan mahdollisuudet asukastalon perustamiseen sekä myöhemmin asukastalotoiminnan avaamiseen. Koordinaattorille varataan budjettia myös asukastalon vuokraamiseen, kunnostamiseen ja toimintojen aloittamiseen. Asukastila vahvistaa alueen yhteisöllisyyttä luomalla tilan erilaisten ihmisten kohtaamiselle.

Erilaisten ihmisten kohtaamisten mahdollistaminen -kotouttamisen edistäminen -syrjäytymisen ehkäiseminen -yhteisöllisyyden lisääminen -osallisuuden ja sosiaalisen pääoman kasvattaminen -kulttuuritoiminnan vahvistaminen -alueellisen hyvinvoinnin lisääminen -yhteisöllisten työtilojen tarjoaminen.

 

 

 

Uutista päivitetty

6.10.2019 klo 18:46 (sähköinen äänestäminen tapahtuu OmaStadi -palvelussa, puiden istutuspaikat lisätty)

2.10.2019 klo 22:48 (äänestäminen sähköisesti mahdollista, lisätty ilmaisu ”suunnitelman nimi”)