Asuntoja lasten pallokentälle

239
thumbnail 231 255 Sy k rinpuiston pallokentt 2014

Päiväkoti Mintun ja Maatullin koulun viereisten tonttien sekä entisen päiväkoti Pippurin (Rahtikuja/Käsityöläisentie 21 nyt jo rakennettu) tontin muuttaminen asuinkäyttöön sai alkunsa Tapulikaupunki-Seuran vuonna 2005 tekemästä aloitteesta. Kaupunkisuunnitteluvirasto ryhtyi kuitenkin tiivistämään Tapulikaupunkia huomattavasti enemmän kuin asukasyhdistys oli esittänyt.

Syökärinpuiston pallokentän (päiväkoti Minttua vastapäätä) muuttaminen asuinkäyttöön on alkanut. Pallokenttää reunustaneet syreenirivistöt on kaadettu. Rakentaminen on osa Tapulikaupungintien eteläpuolen asemakaavamuutoksen toteutusta. Kaava on ollut lainvoimainen tammikuusta 2013 saakka.

Lasten pallokenttä saa väistyä rivitalojen tieltä.   

Saamaan kaavamuutokseen kuuluvat myös entisen viipalekoulun tontin (päiväkoti Mintun vieressä) sekä Maatullinkoulun viereisen tyhjän tontin rakentaminen. Viipalekoulun tontille on kaavoitettu senioritalo. Koulun viereiselle tyhjälle tontille tulee rivitaloja. Talot valmistuvat syksyllä 2016. Senioritalo valmistuu vasta vuonna 2017.

Kaavaan sisältyy myös mahdollisuus rakentaa kerrostalo Sikalanmetsään Tapulikaupungintien varteen.

Tapulikaupunki-Seura vastusti Syökärinpuiston pallokentän sekä Sikalanmetsän kaavamuutosta. Seuran valitus hylättiin hallinto-oikeudessa eikä korkein hallinto-oikeus antanut jatkovalituslupaa.