Kulttuuritapahtumia koillisessa

97

KOILLISEN VERSOJA – alkusyksyn tapahtumat 

Syksyn kohokohta on Paikallismaisemia -festivaali, joka kokoaa alleen työpajoja ja erilaisia tapahtumia festivaali-viikonlopun aikana 27.-29.10. Työpajojen kautta kaikki halukkaat pääsevät osaksi Malmitalolla järjestettävää päätapahtumaa, Vuodenajat-spektaakkelia. Loppuvuoden tulevat tapahtumat julkaistaan syksyn mittaan. Joulun alla luvassa on viime vuodesta tuttu Barokkijoululaulut Malmin seurakunnan kanssa.

AVOIMET BAROKKIPAJAT

Collegium ry järjestää yhteistyössä Suomalaisen barokkiorkesterin kanssa neljä maksutonta, joihin saavat kaikki yli 10-vuotiaat tulla kokeilemaan vanhan musiikin soittamista ja laulamista – aiempaan osaamiseen katsomatta!

Barokkipajoihin voi osallistua kertaluonteisesti tai osallistua vaikka kaikkiin neljään pajaan. Halukkaat pääsevät ammattilaisten ja kokeneempien pajakonkareiden kanssa myös esiintymään osana koillisen omaa Paikallismaisemia-festivaalia lokakuun lopussa, mutta esiintyminen ei ole pakollista – pajoihin saa tulla nauttimaan helposta yhteismusisoinnista ilman paineita!  

Barokkipajoissa on mahdollisuus kokeilla ja soittaa useita soittimia, joissa ei tarvita aiempaa osaamista tai nuotinlukutaitoa. Jos sinulla kuitenkin on joku oma soitin, jonka haluaisit ottaa mukaan tai haluaisit lainata jotain tiettyä soitinta (esim. jousi- tai puhallinsoitin), niin kerro se meille. 

Ilmoittautuminen, lainasoitintoiveet sekä mahdolliset lisätiedot aiemmasta soittotaustastasi: barokkipaja@collegium.fiTyöpajojen ajat ja paikat:
Ma 18.9.2023 klo 18 Tapulin seurakuntakoti, Helsinki 

Ma 2.10.2023 klo 18 Puistolan kirkko, Helsinki 

Ma 9.10.2023 klo 18 Tapulin seurakuntakoti, Helsinki 

Ke 11.10.2023 klo 18 Puistolan kirkko, Helsinki 

NELJÄ VUODENAIKAA -VARJOTEATTERITYÖPAJAT

Teatteri Tuike järjestää 8 työpajaa, joissa luodaan varjoteatteriesitys Vivaldin neljän vuodenajan ja alueen asukkaiden kirjoittamien tekstien innoittamana.

Neljä vuodenaikaa on yhteisöllinen ja monitaiteellinen teos, joka syntyy vuoden 2023 aikana koillisen asukkaiden tekemisen kautta. Myös Ilmaisukoulu Tuikkeen oppilaat ovat tervetulleita mukaan. Teos rakentuu Suomalaisen barokkiorkisterin soittamalle Vivaldin neljällä vuodenajalle.

Esitys tulee osaksi suurempaa kokonaisuutta Malmitalolle 28.10. Etsimme 16+vuotiaita osallistujia. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta, mutta on tärkeää, että pystyt sitoutumaan työpajoihin ja esityksiin.Työpajoja ohjaa Tanja Hautakangas: tanja.hautakangas@teatterituike.fi 

Työpajat sunnuntaisin Teatteri Tuikkeen tiloissa Tapanilassa
17.9
24.9
1.10
8.10
15.10
22.10
27.10. Malmitalolla klo 16-21
28.10. Malmitalolla harjoitukset koko päivän ja esitykset illalla (2kpl) Lue lisääTapahtuma facebookissa

Lisätietoja:

JUHANA SALMINEN 
Tuottaja / Producent / Producer
Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO) / Finländska barockorkestern (FiBO) /  Finnish Baroque Orchestra (FiBO)

+358 45 2628991
juhana.salminen@fibo.fi
fibo.fi