Maatullinkujan loppuosan remontti alkaa

275
Maatullinkuja/Kämnerinkujan pää, nimetön aukio 16.4.2021, Tapulikaupunki, Helsinki Kuva: Petri Syrjänen

Kaupunki aloittaa Maatullinkujan länsipään peruskorjauksen maaliskuussa. Urakan aikana kunnostetaan Maatullinkujan kävely- ja pyörätie väliltä Henrik Forsiuksen tie–Kämnerintie. Aiemmin kaupunki on korjannut Maatullinkujan itäpään vuonna 2020.

Maatullinkujalle tehdään muun muassa massanvaihto sekä rakennetaan kaapelisuojaputkia ja operaattoreiden putkitusta. Helen Sähköverkko uusii sähköverkon kaapelointia urakan yhteydessä.

Suurin osa Maatullinkujan kiveyksestä uusitaan harmailla betonikivillä, mutta Maatullinkujan keskellä oleva aukio verhoillaan keltaisilla maatiilillä. Urakan aikana myös kadun kuivausta parannetaan, eli kadun ja aukion tasausta korjataan ja niihin lisätään kaivoja.

Maatullinkujan keskellä olevalle aukiolle tulee pronssinen taideteos, uusia istutusalueita sekä istumiseen tarkoitettu graniittimuuri. Keskusaukiolle istutetaan vehreiden pensaiden ja perennojen lisäksi muutamia uusia puita. Osa nykyisistä puista säilytetään.

Remontin on arvioitu valmistuvan vuoden loppuun mennessä. Valmistumisajankohtaan voi kuitenkin vaikuttaa maatiilen saatavuus. Maatiilen toimitusajat ovat 6–8 kuukautta, joten aukion töiden viimeistely saattaa venyä vuoden 2023 puolelle.

Työt vaikuttavat kävelijöihin ja pyöräilijöihin

Maatullinkujan kävely- ja pyörätietä käyttävät pääasiassa alueen asukkaat, mutta reitillä on liikennettä myös kadun varrella sijaitsevalle päiväkodille ja koululle sekä läpimenoliikennettä Puistolan asemalle. Työalueet rajataan selkeästi, jotta alueella liikkuminen on turvallista.

Kiinteistöihin kulkeminen voi hankaloitua tilapäisesti. Väliaikaiset kulkureitit opastetaan maastossa.

Töitä tehdään pääasiassa arkipäivisin klo 7–18 välisenä aikana. Töistä voi aiheutua tilapäistä melua. Lisäksi betonikivien ja maatiilien asentamisesta ja leikkaamisesta voi tulla jonkin verran pölyä. Urakoitsijana toimii Stara.

Lisätietoja remontista saa seuraavilta yhteyshenkilöiltä:

Urakoitsija
Heikki Vuorsalo
Vastaava työnjohtaja, Stara
p. 09 3107 8665
heikki.vuorsalo@hel.fi

Juhani Jaatinen
projektinjohtaja, alueellinen rakennuttaminen
kaupunkiympäristön toimiala
p. 09 3107 0693
juhani.jaatinen@hel.fi