Maiju Tawastin runonäyttelyn avajaiset

225
Tapulin monitoimitalo
Tapulin monitoimitalo, Ajurinaukio 5, Tapulikaupunki, Helsinki 2019 Kuva: Petri Syrjänen

Tapulikaupungin kirjastossa keskiviikkona 16.11.2022 klo 18.00

Avajaisissa pienen tarjoilun lomassa kulttuuritoimija ja asukasaktiivi Maiju Tawast lukee runoja ja Suomalaisen barokkiorkesterin Laura Kajander soittaa viulua.

Maiju Tawastin runolakana Sateenkaari 16.11. – 31.12.2022

(ote runosta):

Tapulin talojen välissä

asfaltti laulaa sateessa,

lapsi tanssii lätäkössä

Maiju Tawastin Tapulikaupunki-runosarjasta julkistettiin kolme runolakanaa syksyllä 2021 tapahtumassa *Tapuli tanssii, runoilee ja soi*. Näistä Sateenkaari-runolakana on nyt näytteillä Tapulikaupungin kirjastossa vuoden loppuun.

AVAJAISET 16.11. klo 18, tervetuloa!

Runojaan lausuu Maiju Tawast, kulttuuritoimija, asukasaktivisti Tapulissa vuodesta 1978, Suomalaisen barokkiorkesterin aluealtisti Laura Kajander tuo tilaisuuteen musiikillisia mausteita osana Koillisen versoja -aluehanketta, lisäksi pientä tarjoilua yleisölle juttelun lomassa.

Maiju Tawast on vuosikymmenten kuluessa teatterityönsä ja lapsenlapsilla kasvaneen perheensä lomassa kirjoittanut satoja runoja. ”Ne ovat kummunneet arki- ja juhlapäivistä, luonnosta ja lähiöelämästä. Runoja on syntynyt suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja espanjaksi sekä koti- että ulkomailla. Tapulikaupunki-runot ovat tulleet maailmaan omia aikojaan monikulttuurisessa lähiössämme. Tapulissa on ihmisiä ja tarinoita pilvin pimein jo kolmessa sukupolvessa, omassa yhteisössämme. ”

Monenikäisiä runoilijoita ja heidän tuotantoaan on viime vuosina esitelty Tapulin Asukastilassa ja seurakuntakodilla. Tervetuloa kirjastoon runouden merkeissä!