Muutoksia Tapulikaupungissa

545
Maatullinkuja päiväkoti Pikkuprinssin kohdalla 2021


Tapulikaupungissa on meneillään rakennushankkeita ja suunnitteilla uusia.


Tapulikaupungin liikuntakeskus
Tapulikaupungin liikuntapuiston yhteyteen on valmistumassa syksyllä 2021 liikuntahalli. Noin 4000 m²:n harjoitteluhalliin rakentuu kolme erillistä liikuntatilaa: kolmen kanveesin voimistelusali, monitoimikenttä sekä salibandykenttä. Liikuntakeskuksen taustalla ovat Tapanilan Urheilutalosäätiö ja Heilala Capital Oy. Hallin rakentaa Lehto Group Oyj.
Lue lisää:  https://tapanilanurheilu.fi/tapulikaupunki/


Maatullinkoulu
Kaupunki on päättänyt purkaa nykyisen Maatullinkoulun ja korvata sen uudella, isommalla rakennuksella, johon aiotaan sijoittaa myös päiväkoti sekä leikkipuiston tilat. Uudisrakennuksen suunnittelusta järjestettiin arkkitehtuurikilpailu, jonka voitti ehdotus ”Metsäaukio”. Sen ovat laatineet arkkitehdit Sofia Fors Adolfsson ja Rebecka Blomqvist Petersen Kööpenhaminasta Fors Blomqvist Architects -toimistosta.
Lue lisää: https://www.hel.fi/uutiset/fi/kaupunkiymparisto/maatullin-arkkitehtuurikilpailun-voittaja?pd=v

Koulujen väistötila Suuntimopuistoon
Puistolan aseman toiselle puolelle Suuntimopuistoon on nousemassa väliaikaisen rakennuksen poikkeusluvalla rakennus, johon Maatullinkoulu ja päiväkoti Minttu muuttavat ensi syksynä. Väliaikaista rakennusta käytetään myös Puistolan puolen koulujen väistötilana tulevina vuosina.


Asenmakaavamuutoksia tulossa vireille
Maatullinkoulun uudisrakennus edellyttää asemakaavan muuttamista, sillä uudesta rakennuksesta on tulossa paljon nykyistä Maatullinkoulua isompi.

Myös Suuntimopuiston ottaminen rakennuskäyttöön edellyttää asemakaavan muuttamista. Suuntimopuisto on nyt voimassa olevan asemakaavan mukaan viheralue.

Seuraavaksi kaupunki asettaa muutoksia koskevan Osallistumis- ja arviointisuunnitelman (OAS) nähtäväksi. Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoituksena on kertoa,

  • miksi asemakaava laaditaan,
  • miten kaavoitus etenee ja
  • missä vaiheessa siihen voi vaikuttaa.

Suunnitelmat tulevat kaupungin verkkosivuille www.hel.fi/suunnitelmat, ja ovat nähtävinä 3.5.- 24.5.2021. Kaavaprosessin edetessä Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa täydennetään tarvittaessa. OAS:n päivitetty versio löytyy jatkossa Helsingin karttapalvelusta https://kartta.hel.fi/suunnitelmat

Suunnitelmia esitellään 5.5.2021 klo 17.00 verkossa pidettävässä koko koillis-Helsinkiä koskevassa tilaisuudessa, kts. https://www.hel.fi/helsinki/fi/asuminen-ja-ymparisto/kaavoi-tus/ajankohtaiset-suunnitelmat/tilaisuudet/uutta-koillishelsinkia. Kokoukseen voi osallistua verkkoselaimen kautta (Teams -sovellusta ei siis tarvitse ladata omalle koneelle).

Suunitelmaa voi myös kommentoida Kerro kantasi -palvelussa https://kerrokantasi.hel.fi/ukoillinenh05052021?headless=false&lang=fi.

Tapulikaupunki-Seura on kiinnostunut kommenteistasi
Jotta muutosten vaikutuksia voisi arvioida, suunnitelmiin tulisi paneutua. Käy katsomassa yllä mainittuja kaupungin verkkosivujaMyös osallistumalla 5.5. verkkotilaisuuteen saat suunnitelmista selkoa. Tapulikaupunki-Seuran edustajat osallistuvat tilaisuuteen, ja seura tulee esittämään mielipiteensä tämän vaiheen suunnitelmista. Voit halutessasi evästää seuraa lähettämällä meille vinkkejä siitä, mitä sinun mielestäsi tulisi ottaa Maatullinkoulun ja Suuntimopuiston asemakaavoja muutettaessa huomioon.

Tapulikaupunki-Seura johtokunta: https://kaupunginosat.fi/tapulikaupunki/yhteystiedot/