18. Maatullin koulu

557
Maatullinkoulu, Tapulikaupunki, Helsinki
Maatullinkoulun liikuntasali 30.3.2007, Tapulikaupunki, Helsinki Kuva: Katriina Alestalo

  Maatullin ala-aste valmistui 1980 rakennusviraston omana työnä, suunnittelija oli todennäköisesti Pekka Kuusisto. Ilmava ja viihtyisä koulu rakennettiin aikana, jolloin kaupungilla vielä oli rahaa eikä tarvinnut suunnitella halvinta mahdollista.

   Alkuaan oppilaita oli noin 400 ja muutaman vuoden kuluttua heitä olikin jo 700. Tuolloin otettiin käyttöön viipalekoulu Palovartijanpolulla päiväkoti Mintun viereisellä tontilla sekä kaksi parakkia pääkoulun pihalla. Aikanaan viipalekoulu purettiin ja vietiin Kumpulaan. Viipaleen paikalle paikalle rakennettiin myöhemmin hienompi paviljonki, joka kuitenkin poistettiin 2000 -luvulla.

   Nykyisin Maatullinkoulussa on noin 400 oppilasta. Pitkinä kielinä opetetaan englantia, ruotsia ja ranskaa sekä vuodesta 2016 alkaen lisäksi venäjää. Äidinkielenä on opetettu mm. somalin-, thain- ja albaninkieltä. Koulun alue on turvallinen, sillä lasten ei tarvitse ylittää suuria katuja. Koulussa on kuvataidepainotus, jota voi jatkaa esim. Hiidenkiven yläasteella ja medialukiossa.

 

http://www.hel.fi/hki/maata/fi/Etusivu