Tule tutustumaan Tapuliin

74
Maatullinaukio, Tapulikaupunki, Helsinki, 2000 (Katriina Alestalo)

Perinteinen Tapuli tutuksi -kävely sunnuntaina 10.9.2023. Tapaaminen klo 14.00 Maatullinaukiolla (se aukio, jonne tulee luiska Puistolan asematunnelista). Kierros kestää noin kaksi tuntia.

Kierroksen aikana tutustutaan mm. peruskorjattuun Maatullinkujaan ja sen varrelle pystytettyyn Tapulin ensimmäiseen julkiseen taideteokseen, Henrik Forsiuksentielle tuleviin muutoksiin sekä entisen päiväkoti Mintun tilanteeseen Palovartijanpolulla.

Maatullinkuja on keskeinen kevyenliikenteen väylä alueellamme. Se on yksi Helsingin kaupungin nimeämistä arvoympäristöistä ja edustava esimerkki 1970-luvun suunnitteluihanteista. Lisätietoja löytyy Tapulikaupunki -sivustolta kotikaupunkipolultamme: https://kaupunginosat.fi/tapulikaupunki/kotikaupunkipolku/


Peruskorjauksen yhteydessä Maatullinkujalle sijoitettiin Tapulikaupungin ensimmäinen julkinen taideteos. Helsingin taidemuseo HAM:in tilaama pronssinen teos koostuu kolmesta osasta. Taiteilijoiden Sasha Huber ja Petri Saarikko mukaan ”Perusta” -nimisessä teoksessa käytetty savi toimii sekä symbolina että materiaalina, joka yhdistää ihmiset toisiinsa ja asuinalueeseensa. Teoksen kuviot ovat syntyneet Maatullin ala-asteen koululaisten ja huoltajien jalkojen avulla.

Järjestää: Tapulikaupunki-Seura ry.

Lisätietoja: Katriina Alestalo, katiales@welho.com