Valuuko Puistolan asematunnelin peruskorjaus hukkaan?

236
231 244 Polkupy ri peruskorjatussa Puistolan asematunnelissa 2012
Puistolan asematunneli, Tapulikaupunki, Helsinki, 2012 (Katriina Alestalo)

Puistolan asematunneli peruskorjattiin hienoon kuntoon muutama vuosi sitte
n. Se ei kuitenkaan pysy hienona, jos siivouksesta tingitään ja sammuneita lamppuja ei vaihdeta. Tila kuluu kovassa käytössä.

Viime vuoden aikana tavallisen kulumisen lisäksi asemahallissa ilmeni puluongelma, joka saatiin osittain kuriin. Pulut ovat kuitenkin siirtyneet tunneliin ja aiheuttavat sotkua nyt siellä.

Puistolan asemaa ja asematunnelia on siivottava nykyistä enemmän. Asemahallin katossa ja seinillä näkyy vesivaurioita. Hallin puisista, kauniista istuimista on viime kuukausien aikana irronnut palasia. Lattia on likainen. Portaiden vierellä olevassa kourussa on hiekkaa, joka sitoo roskia ja muuta likaa.

Asematunnelissa ja sinne johtavissa portaikoissa on töhryjä. Valaistuksesta ei ole pidetty huolta.

Tapulikaupunki-Seura on ilmoittanut ongelmista asemaa huoltavalle yhtiölle ja tunnelista vastaavalle Rakennusvirastolle jo moneen kertaan. Siivousta on lisättävä, sillä se vähentää sotkemista. Pelkkä roskien kerääminen ei riitä. Asemahallin vauriot täytyy korjata. Muutoin peruskorjaukseen käytetyt verorahat valuvat hukkaan.

Puistolan asema on Liikenneviraston vastuulla. Käytännön huoltotyöt hoitaa Rata ja Talohuolto RTH Oy rth@rthoy.com. Asematunnelista ja sinne johtavista portaista vastaa Helsingin kaupungin Rakennusvirasto Rakennusvirasto@hel.fi.                                                

Puistolan aseman bussipysäkki 2012

                                                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuvat: Puistolan aseman bussipysäkki ja asematunneli peruskorjauksen jälkeen 2012 (Katriina Alestalo)