Omastadi-äänestys käynnissä 28.10.2021 asti

Omastadi-äänestys on käynnissä 28.10. asti.
Kaikki 12 – 100 -vuotiaat voivat äänestää! 🙂
Tässä Puotilan ja Vartsikan alueen ehdotuksia.
Katso tarkemmin https://omastadi.hel.fi/processes/osbu-2020/f/185


*JUORUMÄELLE, SEN PALSTA-ALUEELLE, KAPPELIN YMPÄRISTÖÖN SEKÄ PUOTILAN KARTANON PUISTOON VALAISTUS – LISÄÄ AIKAA ULKOILULLE KAIKKINA VUODENAIKOINA
Asennetaan Juorumäelle, palsta-alueen läpi Puotilan Kartanon takaa, Kartanon puistoon sekä Kappelin edustalle laadukas valaistus. Uusi valaistus huomioi alueella liikkuvat ihmiset, eläimet sekä luontoarvot


*IDÄN OLOHUONEET KAIKILLE NUORILLE – PUOTILAN ALA-ASTE, VARTIOKYLÄN ALA-ASTE JA PUISTOPOLUN PERUSKOULU
Idän Olkkarit ovat olemisen, harrastamisen ja tekemisen paikkoja koulujen tiloissa, joissa järjestetään koululaisille ja nuorille toimintaa viihtyisässä ja turvallisessa paikassa aikuisten läsnä ollessa.


*LEIKKIPAIKKA RISKUPUISTON UUDISTAMINEN ALUEEN ASUKKAIDEN KOHTAAMISPAIKAKSI
Kehitetään Riskupuistosta kohtaamispaikka. Lisätään kiipeilytelineitä sekä erilaisia ”temppuaktiviteetteja”. Kunnostetaan leikkipaikan viereinen kenttä myös aikuisten ja isompien nuorten urheilupaikaksi.


*PIENI VIIDAKKOMETSÄ PUOTILAAN
Pieni viidakkometsä soveltuu eri ikäisille lapsille ja lapsiperheille. Metsässä on kiipeilyseiniä ja -puita, kiipeily- ja riipuntarenkaita, liaaneja, vaijerikeinu sekä erilaisia tasapainoilukiviä ja -seinämiä.


*ITIS KONDIKSEEN
Uudistetaan päiväkoti Herukan piha sekä lähialue uusilla aidoilla ja hankitaan pihalle uusia leikkivälineitä, kuten keinuja, kiipeilytelineitä sekä hiekkalaatikoita. Tuodaan pihalle soveltuvia istutuksia.


*LUODAAN VAPAA-AIKAVYÖHYKE ITÄKESKUKSEN LÄHEISYYTEEN
Rakennetaan pieni ulkokuntosali Itäkeskukseen kolmion muotoiselle vihralueelle Turunlinnanpolun ja Turunlinnantien väliin.


*UIMAPAIKKA VARTIOKYLÄN LAHDELLE
Ruopataan Vartiokylän lahdelle Linnavuorentien päähän rantaa ja rakennetaan uima-/lepolaituri. Tasoitetaan maa, kasvatetaan siihen esim. nurmikkoa sekä tuodaan alueelle penkkejä ja roska-astioita.


*VARTIOKYLÄNLAHDEN RUOPPAUS JA BROÄNDAN PURO
Jatketaan Broändan puron aloitettua kunnostamista ja korjataan Vartiokylän puoleisen rannan tulvaongelma ruoppaamalla lahden pohjukka ja niittämällä kaislikko.