Patisserie Teemu Aura

Esittele meille (itsesi ja) yrityksesi?

Olen Teemu Aura, pitkän linjan kokki ja ravintola-alan yrittäjä. Viimeiset kymmenen vuotta on vierähtänyt jauhopeukalona yritykseni Patisserie Teemu Auran parissa. Perustimme Patisserien vuonna 2011 yhdessä Markus Hurskaisen kanssa, mutta nyt kohta kaksi vuotta yritys on kantanut nimeäni Markuksen siirryttyä takaisin ravintolamaailmaan.

Leipomomme on sijainnut vuodesta 2017 asti täällä Vartiokylässä Linnavuorentiellä. Lisäksi meillä on pieni kiviuunileipomo K-Supermarket Redissä. Monet tuntevat kivijalkamyymälämme Hakaniemessä sekä hauskat, pinkit kahvila-automme Pullabiilit, ja nyt kesällä meidän on tarkoituksena avata toinen kahvila Espoon Kauklahteen. 

Me haluamme leipoa rohkeita ja kekseliäitä makumaailmoja ja bravuureitamme ovat juureen tehdyt leivät, näyttävät leivokset ja kakut, herkulliset pullat ja suussa sulavat croissantit. Uskomme, että maailmasta voi loihtia paremman paikan myös leipomalla. 

Miksi toimit/haluat toimia juuri tällä alueella?

Vartiokylästä meille sattui löytymään tutun kumppanin kautta aikanaan juuri oikeanlaiset tilat leipomon ja konditorian tarpeisiin

Mitkä ovat mielestäsi tämän alueen vahvuudet?

Ehdottomasti aktiivinen ja sitoutunut asukasyhteisö. Meistä on ollut mahtavaa tutustua lähemmin alueen ihmisiin, kun olemme pitänyt leipomon noutomyyntipistettä avoinna aina perjantaisin. Lisäksi tässä kulmilla on mukava ja avulias yrittäjäverkosto, josta aina olemme saaneet apua, kun sitä on tarvittu.

Mitä alueella voisi mielestäsi parantaa?

Meidän näkökulmastamme ja varsinkin korona-aikana olemme kokeneet, että palvelukehityksen näkökulmasta olemme jääneet vähän syrjään. Aiemmin leipomon sijainnilla ei ole ollut niin suurta merkitystä, mutta kun reilun vuoden aikana bisneslogiikka on muuttunut, niin myös leipomon sijainti on noussut uuteen arvoon. Meistä olisi ollut mukavaa tarjota alueen asukkaille esimerkiksi Woltin kautta tuotteitamme suoraan leipomolta, mutta nämä palvelut toistaiseksi ulottuvat vain Itäkeskuksen nurkille.

Millaisena näet yrityksesi toiminnan tulevaisuudessa?

Viihdymme täällä, mutta totta kai yrityksen kasvaessa on myös mietittävä koko ajan sitä, tarjoaako tämä paikka meille kasvun mahdollisuuksia. Me haluamme ehdottomasti tarjota mahdollisimman laajasti kuluttajille tuotteitamme ja siksi esimerkiksi Pullabiiilit ovat olleet näinä erikoisina aikoina hyvin toimiva palvelu. Voimme tehdä itseämme ja tuotteitamme tunnetuksi laajemmin ja mennä sinne, mihin ihmiset meitä toivovat. Tällä hetkellä meillä on oikein hyvä ja positiivinen pöhinä, ja meidät kivasti tunnetaankin jo täällä lähialueilla.

Mitä terveisiä haluat lähettää paikallisille asukkaille?

Kiitos, että olette tukeneet meitä näinä haasteellisina aikoina käymällä leipomollamme ja tilaamalla tuotteitamme verkkokaupastamme patisserieteemuaura.fi. Me aiomme jatkossakin pitää yllä pullantuoksua ja noutomyyntipistettä perjantaisin klo 10-14 osoitteessa Linnavuorentie 19 ja otamme mielellään vastaan palautetta ja toiveita siitä, minkälaisia tuotteita tai palveluita meiltä haluttaisiin.

Tiedätkö mitä Puotila-seura tekee?

Uskoisin, että pyrkii olemaan aktiivinen alueen kehittäjä ja äänitorvi asukkaiden ja päättäjien välillä. Tsemppiä vaikuttamistyöhönne!

Patisserie Teemu Aura
Leipomo // Bakery & Pullabiili
Linnavuorentie 19
FI-00950 Helsinki

Myymälä // Shop
+358 50 5231523
Siltasaarenkatu 12
FI-00530 Helsinki

instagram.com/patisserieteemuaura
facebook.com/patisserieteemuaura
patisserieteemuaura.fi

Haastattelun toteutti Marianne Ruusunen
Kuva: Teemu Aura