Puotila-Seura

Puotila-Seura kaupunginosayhdistyksenä tarjoaa sekä henkilöjäsenilleen että kannatusjäsenilleen yhteistyö- ja informaatiokanavan, jonka kautta pyritään vaikuttamaan seuran toimialueen asioihin ja niiden muodostumiseen. Puotila-Seuran toimialueeseen kuuluvat Puotila (Botby gård), Puotinharju (Botbyhöjden), Vartioharju (Botbyåsen) sekä Itäkeskus (Östra centrum) ja Roihupelto. Toimialue käsittää koko Vartiokylän (Botby) kaupunginosan, lukuun ottamatta Marjaniemeä, jota edustaa oma kaupunginosayhdistys Marjaniemi-Seura ry.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi Puotila-Seura osallistuu aluetta koskeviin asioihin välittämällä alueen asukkaiden mielipiteitä ja ehdotuksia kaupungin elimille, suorittaa ja tukee aluetta koskevaa tallennus, tutkimus- ja julkaisutoimintaa sekä järjestää luentoja, esitelmätilaisuuksia, kotiseutupäiviä, näyttelyjä sekä muita juhla-, taide- ja viihdetilaisuuksia. Perinteeksi on muodostunut keväisin järjestettävä kansanjuhla, Meripäivät. Puotila-Seura on toiminut vuodesta 1961 lähtien.

Vapaaehtoisuuteen perustuva toiminta on käytännössä laajentunut koskettamaan sisällöltään seuran toimialuetta huomattavasti laajempiakin kysymyksiä. Tällaisia toimintamuotoja ovat olleet mm. asuin- ja toimintaympäristöä koskevat asiat sekä Helsingin muinaislinna tunnetuksi– hanke Varjagi- festivaaleineen. Mainituilla projekteilla oli myös kytkös Menestyvä Itä-Helsinki-projektiin.