Foodycle poikkitieteellinen ruokafestivaali 23.9.2015

Foodycle 2015: Visioita tulevaisuuden ruoasta

23.9.2015

Viikki, Helsinki Think Company

Mitä syömme tulevaisuudessa?

Urbaani ruokafestivaali Foodycle visioi tulevaisuuden ruokaa. Ilmaistapahtuma järjestetään kolmatta kertaa Viikissä 23.9.

Mitä on ekologinen ja eettinen syöminen – nyt ja tulevaisuudessa? Miten, missä ja mitä ruokaa pitäisi tuottaa? Foodycle 2015 tuo kysymysten ääreen ruoantuottajia, tutkijoita, ruohonjuuritason toimijoita sekä ruoasta kiinnostuneen yleisön.

23.9. Viikissä pientuottajat myyvät tuotteitaan maatilatorilla ja kertovat työstään ja toiveistaan reilun ja ekologisen ruokajärjestelmän aikaansaamiseksi. Lisäksi tapahtumassa pureudutaan tuoreisiin oivalluksiin ja ruokatrendeihin, mm. hyöteisravintoon, ihmisvirtsan lannoitekäyttöön ja kampusviljelyyn. Tulevaisuuden ruokaa visioidaan puheenvuorojen, keskustelujen ja osallistavan tekemisen kautta.

Lisätietoa tapahtumasta ja ohjelmasta: www.foodycle.info

Nykyinen ruokajärjestelmä tiensä päässä

Ruoan tuotanto on riippuvaista ekosysteemien – peltojen, metsien ja vesien – toiminnasta. Nykyisenlainen ruoantuotanto ja -kulutus rasittaa ekosysteemejä liikaa. Lisäksi luonnonvarat kuten puhdas vesi, öljy ja mineraalilannoiteet niukkenevat jatkuvasti. Hupeneviin resursseihin ripustautuminen tekee yhteiskunnista haavoittuvia. Muuttuvaan maailmaan sopeutuminen vaatii rohkeita ja nopeita muutoksia ruoantuotantoon ja kulutukseen.

Minkälaisella politiikalla voidaan muuttaa nykyistä järjestelmää? Millainen tulevaisuus olisi kestävä ja mahdollinen? Mitä kukin meistä voisi tehdä?

Foodyclen järjestää Ruoan tulevaisuus ry yhteistyössä Pixelache Helsingin kanssa.

Lisätietoja:

www.foodycle.info

Ruoan tulevaisuus ry