Pyöräily- ja luontoretki la 28.5.2016

Viikki-Seura järjestää yhdessä Herttoniemi-seuran kanssa pyöräretken lähiluontoon. Mukaan voi tulla joko Herttoniemestä, josta lähdetään liikkeelle urheilukentän pukusuojan edestä la 28.5. klo 11 tai Viikistä, jossa tavataan noin kello 11.45 Saunapellonpolun ja Koetilantien risteyksessä Viikin opetus- ja tutkimustilan alueella, puukerrostalojen ja lammen vieressä.

Tarkoitus on katsella Helsingin kaupungin yleiskaavaehdotuksen osoittamia rakentamisen ja viheralueiden paikkoja maastossa sekä vihersormen yhtenäisyytta ja katkeamisia. Matkan varrella on paljon kaunista metsää, peltomaisemaa, puroja ja tietenkin Kivikon linnoitus. Etenemme hitaasti pysähdellen ja keskustellen. Eväitä, etenkin juomista kannattaa ottaa mukaan.

Reitti kulkee Herttoniemestä Viikin peltojen halki ja Hallainvuorta myötäillen pian avautuvalle Kehä I:n maisemasillalle ja sieltä Kivikon linnoitusalueen ympäristön metsiin Porvoonväylän tuntumassa. Voimiemme mukaan käännymme takaisin Jakomäen kävelysillalla, jolla voidaan kuitenkin ihmetellä vihersormen merkitystä ekologisen käytävänä Sipoon metsiin päin. Takaisin poljemme toista reittiä vihersormea pitkin. Mutta paluu onnistuu myös metrolla pyörän kanssa, koska Kontulan metroasema on melko lähellä Kivikon metsää.

Tervetuloa mukaan!