Tulkinnanvaraista: Juho Laitinen esittää Scelsin Trilogian

Uuden ja kokeellisen musiikin Tulkinnanvaraista-konserttisarja jatkuu marraskuussa Viikin kirkossa, jonka intiimi tunnelma, hengittävä puuarkkitehtuuri ja lämminsointinen akustiikka sopii hyvin uudenkin musiikin tarpeisiin.

Sunnuntaina 22.11. klo 18 sellisti Juho Laitinen esittää Giacinto Scelsin teoksen “Trilogia: Ihmisen kolme aikaa”. Scelsin vuosina 1958–1965 säveltämä sooloteos on modernistisen sellokirjallisuuden magnum opus. Siinä laajennettu käsitys sellon soinnillisista mahdollisuuksista mikrointervalleineen ja soittimen preparointeineen yhdistyy Scelsin intohimoon kurkottaa kohti todellisuuden hengellisiä ulottuvuuksia.

Sellisti, säveltäjä, elektronimuusikko sekä Tulkinnanvaraista-konserttisarjan taiteellinen johtaja Juho Laitinen on tutkinut Scelsin musiikkia ja filosofiaa osana vuonna 2013 valmistunutta tohtorintutkintoaan ”Soivuuden manifesti”. Konsertin aluksi hän esittelee tämän harvoin kuullun teoksen ja kertoo omasta suhteestaan siihen ja Scelsin antroposofiasta ja tiibetinbuddhalaisuudesta ammentavaan spirituaalisuuteen.

Giacinto Scelsi: Trilogia. Ihmisen kolme aikaa.

I Triphon (1957)

Nuoruus

Energia

Draama

II Dithome (1957)

Kypsyys – Energia – Ajattelu

III Ygghur (1961, nuotinnettu 1965)

Vanhuus

Muistoja

Katharsis

Juho Laitinen, sello

Su 22.10. klo 18

Viikin kirkko, Agronominkatu 5, 00790 Helsinki

Vapaa pääsy, ohjelma 10 euroa

Konsertti järjestetään yhteistyössä Malmin seurakunnan kanssa.

www.tulkinnanvaraista.fi