Viikkiin uusi akupunktiovastaanotto

Chantal

Vaihtoehtoiset hoitomuodot, kuten perinteinen kiinalainen lääketiede, kiinnostavat nykyään Suomessa yhä enemmän. Moni hakee vaivoihinsa apua esimerkiksi akupunktiosta, jota pidetään tehokkaana hoitomuotona esimerkiksi akuuttiin ja krooniseen kipuun, päänsärkyihin, ruuansulatusvaivoihin, stressiin ja unettomuuteen.

Kokenut akupunktioterapeutti Chantal Hellevig on avannut Viikin Tilanhoitajankaarelle keväällä 2015 akupunktiota ja muita perinteisen kiinalaisen lääketieteen hoitoja tarjoavan Akupunktio Viikki -vastaanoton. Vastaanotolla tarjotaan akupunktiohoitoja, kiinalaisia kuppaushoitoja sekä kiinalaista ja klassisia hierontamenetelmiä yhdistävää hierontaa.  

Alun perin Intian valtameren paratiisisaarelta Seychelleiltä kotoisin oleva  Chantal tapasi suomalaisen avioimiehensä opiskellessaan kiinalaista lääketiedettä Pekingin yliopistossa. Viiden vuoden yliopisto-opintojen jälkeen hän muutti miehensä kanssa Helsinkiin vuonna 2006. Nykyisin tämä kahden lapsen äiti puhuu sujuvaa suomea ja viihtyy Viikissä erinomaisesti. Kiinalaisen lääketieteen yliopistokoulutuksen lisäksi hän on Suomeen muuton jälkeen opiskellut kuntoutukseen erikoistuneeksi lähihoitajaksi Diakoniaopistossa.

Sekä länsimaisella että kiinalaisella lääketieteellä on paikkansa: Kiinassa ihmiset yleensä valitsevat sairaudesta riippuen, menevätkö tapaamaan kiinalaista lääketiedettä vai länsimaista lääketiedettä harjoittavaa lääkäriä. Kiinalainen lääketiede pyrkii vaikuttamaan taudin alkulähteeseen ja katsomaan ihmistä kokonaisuutena. Tavoitteena on, että ihmisen elimistö on tasapainossa. Moni potilaistani on kamppaillut vaivojensa kanssa jo pidempään, ja on ilo pystyä auttamaan esimerkiksi vaikeissa unettomuustapauksissa tai vaikkapa rajun raskauspahoinvoinnin helpottamisessa”, Chantal kertoo.

Lisätietoja: www.akupunktioviikki.fi Chantal Hellevig, p. 044 272 8105