Anna palautta Helsingin katujen talvikunnossapidosta 20.3. mennessä

0
718
Aurausta Suutarilassa. Kuvaaja: Roni Rekomaa.
Aurausta Suutarilassa. Kuvaaja: Roni Rekomaa.

Kaupunki pyytää helsinkiläisiä vastaamaan karttapohjaiseen kyselyyn kaupungin katujen talvikunnossapidon onnistumisesta 2022-2023. Vastaa kyselyyn viimeistään 20.3. Kyselyssä on jalkakäytävien, pyöräväylien ja ajoratojen sekä aurattavien ulkoilu- ja puistoreittien talvikunnossapitoon liittyviä kysymyksiä ja vastamiseen menee n. 5–10 minuuttia. Lyhytosoite:
Saatuja vastauksia käytetään kunnossapidon kehittämiseen. Jos sinulla on yksityiskohtaista palautetta, joka vaatii välittömiä toimenpiteitä, lähetä viesti kaupungin palautekanavaan: hel.fi/palaute.

Helsingin talvikunnossapidon periaatteista

Helsingin kadut puhdistetaan ennalta määriteltyjen hoitoluokkien mukaisesti. Työt on priorisoitu niin, että ensiksi hoidetaan pääväylät, joukkoliikennekadut sekä tärkeimmät jalankulku- ja pyöräilyreitit. Asuntokatujen vuoro tulee niiden jälkeen. Kaupunki vastaa talvihoidosta ajoradoilla, pyöräväylillä ja esikaupunkialueiden jalkakäytävillä. Kantakaupungissa jalkakäytävien hoito on kiinteistönomistajien vastuulla.
Kaupungin kunnossapidettäviä autoliikenteen katuja ja teitä on noin 1 200 kilometriä. Pyörä- ja kävelyteitä on noin 2 500 kilometriä. Tehostetun talvihoidon reitistö laajeni talvelle 2022–2023 ja kattaa nyt noin 95 kilometriä pyöräilyn ja kävelyn reittejä. Lue lisää täältä.

Yhteyshenkilöt

Kyselyyn liittyvät asiat: Sari Yli-Säntti / laatuvastaava, yleiset alueet, kaupunkiympäristön toimiala (p. (09) 3102 3764 tai sari.yli-santti[at]hel.fi
Katujen talvikunnossapitoon liittyvät asiat: Tarja Myller / tiimipäällikkö, katukunnossapitoyksikkö, kaupunkiympäristön toimiala (p. (09) 3103 8538 tai tarja.myller[at]hel.fi