Hiertävä kivi -haaste

hiertavakivi-helka-skaalattu-pieni.jpg
hiertavakivi-helka-skaalattu-pieni.jpg

Hiertävä kivi on Elämäntapaliiton ja Kunnon Elämä ry:n myöntämä, päättäjien sekä vastuunkantokykyisten ja -haluisten vaikuttajatahojen kesken kiertävä ja tekoihin haastava kivi. Se kiertää kunnes asunnottomuusasioissa ei ole enää liiemmin muistutettavaa.

Ensimmäistä kertaa kivi luovutettiin Asunnottomien yö -tapahtumassa, lokakuussa 2007, asuntoministeri Jan Vapaavuorelle. Vuotta myöhemmin, lokakuussa 2008, Hiertävän kiven vastaanottajaksi kutsuttiin Helsingin kaupunginosayhdistykset ry Helka.

Helka halusi syksyllä 2009 järjestämänsä Kaikkien Helsinki -kyselyn avulla tuoda Helsingin kaupunginosien äänen kuuluviin asunnottomuusasioissa. Helka haluaa myös kotisivuilleen kootun Kaikkien Helsinki -infosivun avulla lisätä kaupunkilaisten tietoisuutta asunnottomuuteen, asuntoloihin ja tuettuun asumiseen liittyvissä asioissa.

Helka yhtyy Asunnottomien yö -kansalaisliikkeen toiveeseen siitä, että Hiertävä kivi kiertäisi enintään 10 vuotta, jonka jälkeen se voitaisiin heittää pois tai palauttaa tarpeettomaksi tulleena takaisin luonnon kiertokulkuun.